Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İnsanların yaptığı 5 büyük hata


Hayat; öğrenmek için buradayız. Deneyimlemek, sevmek ve dahası gülmek için buradayız. Sıcak bir çay için buradayız. Dostlarla muhabbet için, biraz daha gülmek için buradayız. Mutlu olmak ve özgür olmak için buradayız. İyi olmak için buradayız. Sıcacık yürekler için, aşık olmak için ve çikolata tabii ki :) ,  kısaca yaşamı sevmek için buradayız. Hayat bize sunulan harika bir hediye. Sağlıklı isen ve hayatta engelin yoksa daha da güzel. Para kazanıyorsan, kısaca kendine yetiyor isen bu muhteşem bir şey.
İnsanın en büyük engeli kendidir. Fiziksel engeli olan insanların neler başardığını gördükçe hangimizin engeli daha büyük diye düşünüyoruz.
Bize göre insanların yaptığı 5 büyük hata veya yanlış işte şunlardır.


1- Kontrol
Hayat kontrol edebileceğiniz bir şey değil. Kontrol yalnızca bir algı yanılgısı. Hayatı kontrol ediyormuşsunuz gibi gelir. Ama öyle değildir. İnsanların kontrol ettiği hiç bir şey yok. Biz deniz kenarına kumdan kaleler inşaat eden çocuklar gibiyiz. Çocuklardan tek farkımız ise çocuklar dalgaların akşam kumdan kalesini yıkacağını biliyor olmasıdır. Kendinizi, dışarıyı ve dahası hiç bir şeyi kontrol edemezsiniz. Yaşam akan bir nehir gibidir. Su sakinken kürek çekersiniz, nehir akarken ise akışa teslim olursunuz. İşte hayatın dengesi budur. Kontrol bir ilizyondur. Gerçek olan ise dengedir.

2- Ego
Ego ile ilgili pek çok şey okumuş olabilirsiniz. Kimileri kötü der, kimileri iyi. Ego aslında ikisi de değildir. Ego sizin düşünceye dönüşmüş halinizden başka bir şey değildir. Evet fiziksel bedeninizin düşünceye ulaşmış halidir ve BENLİK demektir. Ego sizden başka bir şey değil. O sizsiniz ve yaptığınız her şeyden %100 sorumlusunuz. Egonuzu kontrol edin. Bencil olmayın. EVRENİN MERKEZİ siz DEĞİLSİNİZ. Dışarıda harika insanlar var. Sizden, bizden ve başkalarından daha harika insanlar var. Benlik algısından kurtulduğunuz zaman göreceksiniz ki hayat aslında sizle ilgili değil. Siz hayatla ilgilisiniz.

3- Kınamak
Bizce yapılan en büyük yanlışlardan biri de kınamak ve ayıplamaktır.
Kınamak şunu demektir aslında "benim başıma bu gelmez". Hayat öyle bir deneyimleme alanıdır ki, siz bunu dedikten kısa bir süre sonra başınıza geliverir kınadığınız şey. Çünkü siz bunu kendiniz çağırıyorsunuz. Kınayacak bir şey yok. Her şey herkesin başına gelebilir. Kendimizi üstün görmemiz, "her şeyi ben biliyorum" dememiz yüzünden ön yargılı davranırız. Ön yargılı davranmakta çok büyük bir hatadır. Hepsi birbiri ile bağlantılıdır aslında. "Şunlar şöyledir bunlar böyledir" diye başlayan cümleler ön yargıların da başladığı cümlelerdir. Ön yargılarınızdan kurtulduğunuz an hayata bakışınız çok değişecektir.

4- Hak ettiğinden fazla değer vermek
Herkese ama herkese neyi hak ediyor ise onu verin ne fazla ne eksik. İnsanlara fazla değer verdiğinizde genellikle siz mutsuz oluyorsunuz. Çünkü insanlar verdiğiniz değere layık değillerse yaşayacağınız şeyler hüsranla sonuçlanacaktır. Değerlendirmekte acele etmeyin ve her zaman doğru mesafelerde olun. İnsanlar genellikle verdiğiniz değer üzerinden size darbe vururlar. Kimseyle samimi olmayın demiyoruz. Sadece insanları doğru değerlendirin ve ona göre değer verin...
[post_ad]
5- Hatayı tekrarlamak
Bilgeye sormuşlar hata yapmamak mümkün mü diye? Bilge "hayır" demiş."Fakat hatayı tekrarlamamak mümkün". İlk defa bir hataya düşüyorsanız. Bu ne kadar kötü dursa da iyidir. Çünkü öğrenmenin en gerçek yolu deneyimlemektir. İkinci defa aynı hatayı yapmak ise hatanın kendisinden daha büyük bir hatadır. Pişman olduğun halde değişir diye aynı şeyi yapmak delicedir. Sonuçlar değişmez. Sen aynı şeyleri yaptığın sürece alacağın sonuçlar birbirinin devamı olacaktır. Hatalarından ders alan bir insan için hayat kolaydır. Çoğu şeyin üstesinden gelir bu insanlar. Pişmanlık duymanın asıl sebebi, o hatayı tekrar etmeni engellemektir.
Hatalarını her zaman bir yerlere not et ve asla tekrarlama. Deneyimlemekten ise asla vazgeçme...

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir

İnsanların yaptığı 5 büyük hata Reviewed by bilgierdemdir on 14:18:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.