Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Çocuklarınıza verebileceğiniz 10 hediye (hepsi bedava)





Bir ebeveyn olarak çocuklarınıza verebileceğiniz harika şeyler var. Bunlar sadece parayla satın aldığınız oyuncaklar, bilgisayar oyunları veya diğer şeyler değil. Onları mutlu edecek en büyük hediyelerden biri onları dinlemek, anlamak ve sevmek zaten. Size çocuklarınıza verebileceğiniz 10 harika hediyeyi yazıyoruz. İnanın hepsi bedava.


Zaman
Onlara zamanınızın bir bölümünü ayırmak onlara verebileceğiniz en güzel hediyelerden biri. Bir oyuncak almaktan çok daha değerli. Onlarla vakit geçirmek, oynamak ve ilginizi vermeniz en değerli şey. Babamla çocukken geçirdiğim vakit benim için paha biçilmezdi. Şimdi aynı ilgiyi ben ona sunuyorum. Zaten her şey karşılıklı değil mi?

Şimdiki zaman
Ebeveynler hep aynı şeyi yapmıyor mu? Sonra bakarız, sonra yaparız, sonra alırız. Çocuğun algısını geleceğe gönderiyorlar. Şimdi yapın. Çocuğunuzla şimdi ilgilenin, şimdi sevin, şimdi oynayın. Çünkü sonra bir ilizyon ve çocuğunuza şimdiki zamanı öğretin.

Hayal gücü
Onların hayal gücü muazzam. Bir çocuğa verebileceğiniz en güzel şey hayal güçlerini desteklemektir. Çocuklar oyun oynarken onları teşvik edin. Hayalleri ile alay etmeyin veya gerçekçi düşünmeye zorlamayın. Unutmayın çoğu şey ilk başta hayaldi. Unutmayın genellikle zeki insanların çok güçlü bir hayal gücü olur.

Kabullenme
Onları ön yargılı birer insana çeviren anne ve babanın söyledikleridir. Öncelikle çocuğunuzu sevin ve onu anlayın. Sonra ona dünyayı anlatırken ön yargılarla değil güzellikle anlatın. Çünkü her insan parmak izi gibi birbirinden ayrıdır. Onlara hayatı kabullenmeyi öğretin.
[post_ad]
Onaylama 
Çocuklar birey. Düşünceleri var. Hayata karşı bir bakış açısı geliştiriyorlar. Onları bir kenara itmeyin. Sen çocuksun sen bilmezsin demeyin. Fikirlerine görüşlerine değer verin. Yanlışlarını güzelce kırmadan, küçük görmeden düzeltin. Onları anlayın ve onlar çocuk. Üzüldüklerinde ağlayacaklar. İstedikleri olmayınca huysuzlaşacaklar. Onlara sen artık büyüksün ikilemi yaşatmayın. Onları anlayın ve onları büyümeleri gerektiği konusunda yormayın. Onları onaylayın. Fikirlerine saygı duyun

Güven
Onlara verebileceğiniz en harika şey. Aileler çocuklarına okula başladıktan sonra yoğun bir baskı yapıyorlar. Oğlumun sınıfında bazı çocuklar diğerleri başarılı olmasın diye bazı öğrencilerin defterlerini karalıyor imişler. Öğretmen durumu sorduğunda "Annem sadece sen 100 almalısın diyor" demiş. Onlara dünyanın bir yarış alanı olduğunu düşündürdüğünüz için öyle davranıyorlar. Gerçek ise bambaşka. Onlara bu dünyada güvenebilecekleri birilerini verin. Bu sizsiniz. Onları dinleyin. Korku başarı sağlayabilir belki. Ama güven Ömür boyu mutluluk sağlar. Unutmayın çocuk bir tarla gibidir. Ona ektiğiniz her tohum yarın filizlenip büyüyecektir. Ne ekerseniz onu biçersiniz.

Şükür duygusu
Ona verebileceğiniz en güzel hediyelerden biri bence. Ona şükretmeyi öğretin. Her akşam çocuğunuzla bu hayatta ne kadar zorda olan insanlar olduğunu anlatın. Verilene şükretmeyi öğretirseniz asla mutsuz olmaz.
Bu sayede yardım duygusu içinde olmayı da öğrenecektir.

Söz tutmak
Söz tutmayı öğretmeniz için sizin ona karşı verdiğiniz sözleri tutmanız çok önemli. Eğer çocuğunuza verdiğiniz sözleri tutamıyorsanız bu sıkıntı yaratır. Ya tutabileceğiniz sözler verin ya da söz verirken tutmaya çalışın. Tabii istisnalardan bahsetmiyorum. O şu anda sizi model olarak alıyor. Siz sigara içip oğlum sigara sağlığa zararlıdır demeniz. Diş fırçalamayıp dişlerini fırçalamalısınız demeniz. Kısaca sözle söylediğiniz hiç bir şey ona ulaşmaz. Önce siz yapın göreceksiniz o sizi takip edecektir.

Güzel Ahlak
Ona öğreteceğiniz en değerli hediye bence bu. Kötü olan şeyleri ona doğru bir dille öğretirseniz dünyaya ve kendinize de büyük bir hediye vermiş olursunuz.

İyilik yapmak
Çocuklarınıza iyilik ve sevgi duygusunu yükleyin. Onlara her canlının bir can taşıdığını öğretin. Onlara hayatın sadece onlara verilmediğini tüm canlılara verildiğini öğretin. Onlara muhtaç olana yardım etmenin güzelliğini ve doğruluğunu öğretin. Onlara bu dünyanın sadece göz yaşından acılardan ve savaşlardan oluşmadığını güzel hatta harika şeylerinden olduğunu öğretin. Onlara o güzel şeylerden birinin kendileri olduğunu öğretin. Kısaca onlara sevgi dilini öğretin. Çocuklarınıza verebileceğiniz en güzel hediyedir bu...

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi

Eğer bir çocuk; kavga ve gürültü içinde yaşarsa kavgayı öğrenir.

Eğer bir çocuk; korku içinde yaşarsa, korkmayı öğrenir.

Eğer bir çocuk; daima ona acıyan insanlarla beraber yaşarsa, kendini zavallı hissetmeyi öğrenir.

Eğer bir çocuk; kıskançlık içinde yaşarsa, nefret etmeyi öğrenir.

Eğer bir çocuk; cesaret ve heyecana değer verilen bir çevrede yaşarsa, kendine güvenmeyi öğrenir.

Eğer bir çocuk; övmeyi bilen insanlarla beraber yaşarsa, başkalarını da taktir etmeyi öğrenir.

Eğer bir çocuk; sevgi içinde yaşarsa, sevmeyi öğrenir.

Eğer bir çocuk; kendisini insan yerine koyan bir çevrede yaşarsa, hayatta erişmek için çalışmaya değer bir amacı olmasını öğrenir.

Eğer bir çocuk; dürüst hareket eden insanlar içinde yaşarsa, adaletin ne olduğunu öğrenir.

Eğer bir çocuk; sözlerine güvenilir insanlar içinde yaşarsa, hakikatin ne olduğunu öğrenir.

Eğer bir çocuk; açık kalpli, güler yüzlü ve anlayışlı insanların arasında yaşarsa dünyanın gerçekten yaşamaya değer güzel bir yer olduğunu öğrenir. 

Ann Landers

Bunlarda bu konu ile ilgili bakmak isteyebilirsin.
Çocuklarınıza verebileceğiniz 10 hediye (hepsi bedava) Reviewed by bilgierdemdir on 11:26:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.