Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Düsünce gücü üzerine



Birileri sürekli bahsediyor. Birileri eğitimini alıyor. Bolca kitap basılıyor. Peki nedir bu düşünce gücü.Bir şekilde duymuş, Kitaplarını okumuş veya bu fikre gönül vermiş olabilirsiniz. Ama tam olarak nedir biliyor musunuz ? Düşünce, beynimizin iletişim sistemidir. Düşünmek pek çok nöronun ateşlenmesi ile oluşur. Mesela anahtarları nereye koyduğunu hatırlamaya çalışmak bir dizi nöronu harekete geçirecek ve anahtarlarınızı hatırlayacak noktaya kadar bulacaktır. (bulamayabilir de :) )
Buraya kadar bir sıkıntı yok. Asıl problem düşünce gücü ile zengin olmak düşünce gücü ile bir şeyler başarmak ve dahası sadece düşünce gücü ile hayatımıza farklı bir yön vermek nasıl olabilir.
Kuantum ile ilgili bir şeyler duymuşsunuzdur.
Kısaca kuantum.

"Kuantum sözü Almanca olup "miktar" demektir. Bu sözü ileri sürmüş olan fizikçi Max Planck
enerjinin bölünemez en küçük parçası olarak tanımlamıştır. Kuantum Fiziği ise, "doğanın en
küçük parçaları" ile ilgilenen bir kuramdır. İlgi konusu içine atomlar, atom çekirdekleri, bu
çekirdeklerin yapıları ve onları oluşturan parçacıklar ile bu parçacıklar arası etkileşimlerdir".
Kuantum nedir. erisi.com'dan alıntıdır. (Kuantum ile ilgili daha fazla bilgi için)

Kısaca parçacık bilimi olan kuantuma ilgi neden arttı. Çünkü açıklanamayan tüm cevaplar oraya doğru gidiyor.Orada sonuca ulaşılacağına inanılıyor.Bunun düşünce gücü ile ilgisi nedir.
bir atom altı parçacık deneyinde parçacığın birine deneysel bir aktivite yapıldığında çok uzakta ki diğer parça da aynı anda değişiyor (Biri İngiltere de Biri Amerika da mesela ). Peki haberleşmeyi sağlayan şey ne. Bilim adamlarına göre bu tamamen telepatik bir durum ve düşünce hızı ile haberleşiyorlar. Düşünce gücü evrendeki en hızlı haberleşme yöntemidir (Hala teoride )
Fakat yine de mümkünlüğünü koruyor.Düşünce gücü temelde niyet ve duayı kapsıyor. Duanın temelinde ve niyetin temelinde de düşünce gizlidir. Allahu Teala buyurur ki isteyin ki vereyim.
Aslında istemeyi bilmek zor ve farklı bir durum. Asıl konumuza odaklanırsak. Düşüncemizin maddeler veya olaylar üzerinde etkisi var mı? Masaru Emoto araştırmacı bu olaya bir bakış açısı getiriyor. Suya söylenen sözler ve düşünceler suyu ve su moleküllerini etkiler mi ? Masaru Emoto bu iddia da bulunuyor.
Molekülleri etkiliyor. Evet su molekülleri etkileniyor. Bu deneylerden bu sonuç çıkıyor. Düşüncelerimizin madde üstünde etkisi var. Niyetimize odaklandığımız zaman bir düşünce ve enerji meydana gelir.Bu enerji çevremizdeki atomları etkiler. Tüm atomlar aynı bir örümceğin ağındaki gibi birbirine görünmez bağlar ile bağlıdır. Dahası Tüm evren ve her şey atomlardan oluşmuştur. Bu da bize atomların muazzam bir yapı taşı olduğunu gösterir. Aşağıdaki video da yapılan deney anlatılıyor.

Video What bleep do we know ?! den alıntıdır. Çok güzel bir şekilde anlatıyor. Su molekülü olaylara daha hızlı reaksiyon veriyor ve bunu yansıtıyor olabilir. Nazar da aynı niyet gibi düşüncenin gücüne dayanıyor. Nazar dediğimiz kavram. Düşüncemizin yoğunlaşması yüzünden oluşabilir. Nazarın temelinde Telekinezi vardır. Telekinezi kavramı bir objeyi düşünce gücü ile hareket ettirme bükme kısaca etki etmedir. Nazar aynı şekilde bu etkiyi yapar fakat bunu bilinçli değil bilinçaltı kanalından yapar. Bu kontrolün aslında çoğu zaman bizde olmadığının bir kanıtıdır. Sonuçta nazar kavramıda düşünce gücünü tek başına kanıtlamaya yetmez. Dua ve niyette düşünce gücünün kanıtlarındandır. Evde basit bir deney yapabilirsiniz.
 Bu deney için bir günlük tutacağız 21 gün boyunca olumlu bir cümle seçip her sabah ve akşam bolca bu kelimeyi kendimize söyleyeceğiz. Her gün yaşanan olumlu şeyleri bu günlüğe yazacağız. 21 günün sonunda kendimizde ki değişiklikleri görebiliriz. İnanın hayatınızda olumlu pek çok değişiklik olacaktır.
Olumlu kelimeler (örnekler)
Teşekkür ederim.
Seni seviyorum.
Çok güzelsin
Çok iyisin
Harikasın
Çok zekisin
[post_ad]
vb. aklınıza gelen her olumlu kelime olur.



Düsünce gücü üzerine Reviewed by bilgierdemdir on 21:19:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.