Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Gerçek Mutluluk Nedir? Nasıl Ulaşılır?

Gerçek mutluluk nedir? Gerçek mutluluğa nasıl ulaşılır

Mutluluk geçicidir. Gerçek mutluluk ise kalıcıdır. Nedir bu gerçek mutluluk ve nasıl elde edilir? Biz beklentilerimizle ilgili iyi bir şey duyduğumuzda mutlu oluruz. Mutluluk beklentilerimizin sonuçları ile ilgilidir. Tabii ki bir süre sonra mutluluk duygumuz geçer. Fakat gerçek mutluluk bir duygu durumu değildir. O iyi hissetmek ve huzuru yakalamak ile ilgilidir. Bu ise bir şeyi fark etmek ile gerçekleşir.



Düşüncelerimiz duygularımızı yaratır. Duygularımız ise ruh halimizi oluşturmaya yardım eder. Gerçek mutluluk bu iki döngünün de üstündedir. O bir yüksek algılama halidir. Benliğinizin gerçeği kavrama halidir.

Gerçek mutluluğa nasıl ulaşılır?



Gerçeği; tek bir şeyi anlama halidir bu durum. BEN olma halini. Siz bu dünyaya biri olmaya gelmediniz.

Sen giydiğin elbise değilsin.
Sen markaların değilsin.
Sen yediğin yemek değilsin.
Araban, işin veya evin değilsin.
Sen yaşadığın roller değilsin.
Komşu, öğretmen, avukat, mimar vb. değilsin.
Sen düşündüğün şeyler okudukların değilsin.
Sen bu dünyaya biri olmaya gelmedin.
Sen bu dünyaya tek bir şeyi öğrenmeye geldin.
Nasıl BEN olurumu öğrenmeye geldin.
Tüm düşüncelerden sıyrıldığında
Egonu sessizleştirdiğinde
Nefsini terbiye ettiğinde
Tek sen kaldığında tek sen olduğunda
Öğreneceksin...

İşte gerçek mutluluk tüm etiketlerinden sıyrıldığında gelir. Gerçek seni bulduğunda mutluluk hali sonsuzdur. Çünkü başka her şey yok olmuştur. Senin benliğin dışında her şey sadece algıdadır. Algıyı aştığınızda fark edersiniz. Kim olduğunuzu keşfedersiniz.
[post_ad]
Hayatı değiştirecek olan en büyük adım kendinizi anladığınızda gerçekleşir. Gerçek mutluluk duygularla ilgili değildir. O bir algı üstü duruma ulaşmadır. Orada ikilik bitmiştir. Tek sen kalırsın. O anda herşeyin birbiri ile bağlantılı olduğunu hissedersin. İşte bu kavrayış hayatının da kaynağa bağlı olduğunu gösterir.

Gerçek Mutluluğa ancak gerçek kendini bulduğunda ulaşırsın. Gerçek sen içinde özünde seni bekliyor. Onu bulmak hiçte zor değil.... >>>Bu yazımızı da mutlaka okuyun



Gerçek Mutluluk Nedir? Nasıl Ulaşılır? Reviewed by bilgierdemdir on 16:01:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Mutluluk, sahip olduklarımıza iyi bakmakta, onların kıymetini bilmekte saklı. Bununla birlikte, bırakmak ve vazgeçmekte gizli. İnsan, kendisine yük gelen her şeyden arındığında mutluluğa ulaşır. Gerçek sevince kavuşmak ancak bizi aşağıya çeken her ne var ise ondan vazgeçtiğimizde mümkün olur. 🙏

    Mutlu olmak için;

    -Geçmişten vazgeçin.

    -Kısıtlayıcı düşüncelerden vazgeçin.

    -Suçlamaktan vazgeçin.

    -Her zaman haklı olma ihtiyacından vazgeçin.

    -Etiketlerden vazgeçin.


    Mutlu olmak üzerine kaleme aldığım blog yazımı izninizle sizinle de paylaşmak isterim: https://www.tarz2.com/mutlu-olmaniz-Icin-vazgecmeniz-gereken-15-sey 💙


    Keyifli okumalar dilerim, sağlıcakla kalın.
    www.ebrubektasoglu.com

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.