Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Huzur için 3 Altın Yol


Kendimize sorduğumuz sorulardan biridir "neden huzurlu değilim". Genellikle, bunun cevabını bilmeyiz. Bazen sebepsiz bir huzursuzluk yaşarız. Bazense bir neden vardır. İş endişesi duyarız veya para sıkıntısı çekeriz. Ne olursa olsun huzuru çoğu zaman yaşayamayız. Bizce huzur için kesinlikle bu 3 yol uygulanmalıdır.
"Huzur ancak anlayışla başlar; Kendine, başkalarına ve tüm dünyaya anlayış içinde bakarsan huzurun bir parçası olabilirsin."bilgi erdemdir
Egonu fark et.

Bu kelime hayatımıza girdiğinden beri pek çok yazı yazıldı. Pek çok uzman egonun ne olduğunu bize anlattı. Ama bize egoyu anlatan en güzel kişi Mevlanadır.
 "Egonu yenmeyi başardığın zaman, içindeki bütün karanlıklar aydınlığa dönüşecektir." diyor bize. 
Gerçekten egoyu anlamak önemlidir. Ego=Benlik bilincidir. Bilincin yansımasıdır. Karanlıktır ve negatiftir. Maddi ve fiziki evrene inanır ve ona bağlıdır. Egon her şeye sahip olmak ister. Her şey kendisinin olmalıdır. Ego duruma şöyle bir açıklama getirir. "Eğer en iyileri bizim olmazsa mahvoluruz". Ego'da ki benlik duygusu bencillik duygusuyla birlikte gidip gelir.
[post_ad]
Egonu anladığında ve onu fark ettiğinde ego durur. Egoyu ne kadar az dinlersen o kadar sessizleşir. En sonunda bir nokta kadar yer kaplar iç dünyanda.

Nefsini Terbiye et.
Dedim,
Tamam ama burası huzur dolu.
Dedi ki,
Çünkü Burada sen yoksun, ben varım.
Dedim ,
Sen kimsin ben kimim?
Dedi ki;
Ben nefsinin yokluğuyum!
Sen ise varlığı!    Osho
Öncelikle ego ve nefs aynı şeyler gibi dursa da aynı değillerdir. Ego bilincimiz yansıması iken nefs tüm kötü huylarımızın ve istenmeyen düşüncelerimizin birikimidir. Kısaca nefs ruhun kendinden uzaklaştırdığı arzulardır. Nefsi terbiye etmek insanın en büyük amaçlarından biridir. Nefsini terk ettiğinde huzura bir kapı aralanacaktır.

Negatif akımdan kurtul.

Hayatı iki nehir olarak düşünebilirsin. Birbiriyle iç içe olan bir nehir düşün. Biri negatif ve biri pozitif akıyor. Sen bu akımın içinde hayatına devam ediyorsun. Eğer negatif bir akıma girdiysen pozitif nehre girene kadar ne yazık ki yoğun bir kaygı ve depresyon nöbeti yaşayacaksın.


Çoğu insan bu durumdan yıllarca kurtulamaz. Yapılması gereken basittir. Aklını yönet ve kaygılarını durdur. Göreceksin pozitif akım bir anda seni bulacak. Olumlama ve pozitif düşünce teknikleri uygulayabilirsin. Farkındalık ile kaygıdan kurtulabilirsiniz.
>>> 50 pozitif olumlama 



Huzur için 3 Altın Yol Reviewed by bilgierdemdir on 22:06:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.