Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Günlük Stresi Yenmek için 7 Yol


Günümüz günümüze uymayabilir. Bazen yoğun bir stres yaşayabilir ve kendimizi, çevremizdekileri üzebiliriz. Günlük stres ile baş etmek için en güzel 7 yöntemi sizin için yazdık. Bu yöntemleri kullanarak psikolojinizi değiştirebilir ve daha huzurlu hissedebilirsiniz.

Bakış Açınızı değiştirin. 
Stres yaşamanızın en büyük nedeni bakış açınızın stresli düşüncelere odaklanmasıdır. Yapmanız gereken yeni bir bakış açısı kazanmak. Bunun için stres hissettiğiniz an düşüncelerinizi bir dostunuza anlatmak ve ondan fikir istemek olabilir. Unutmayın düşüncelerinize farklı şekilde bakarsanız, stres ortadan kalkacaktır.

Şimdinin Kuralları.
Gelecekle ilgili kaygılarımız ve geçmiş üzüntülerimiz bizi strese sokar. Bundan kurtulmak için yapmamız gereken en güzel şey, şu anın tadına varmaktır. Şimdiye odaklanın ve şimdide kalın. Enerjinizi şimdiye odaklayın.

İç Dünyanız İle Konuşun.
Yapmanız gereken sakin bir yer bulup iç dünyanıza yönelmek ve ona sakin olmasını iletmek. İç dünyanız yoğun bir stres içindeyken onu o durumdan kurtarabilecek kişi sizsiniz. Ona huzurlu ve sakin olmasını öğütlerseniz sizi dinleyecektir.

Stresli Ortamdan Uzaklaşın.
O ortam size stres oluşturursa yapmanız gereken en güzel şey basit bir yürüyüşe çıkmak olabilir. Evde veya işyerindeyseniz, pencereye yönelip hava alabilir ve çevrenizdeki başka şeylere aklınızı yoğunlaştırabilirsiniz.

Stres yanlış odaklanma ile ilgilidir.
Stresi yenmek istiyorsak konsantrasyonumuzu strese odaklamamalıyız. Yapılacak en güzel şey huzura odaklanmaktır. Bunun için huzur verecek müzikler dinleyebilir veya huzurla yapılacak şeyler keşfedebilirsiniz.

Suyun gücü.
Stresli olduğunuz zaman ılık bir duş alabilir veya elinizi yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Su stresinizi azaltacak ve sizi sakinleştirecektir. Ensenizi ve bileklerinizi soğuk su ile yıkayabilirsiniz.

Nefes.
Stresli hissettiğinizde derin derin nefes alın ve güzel bir anınıza veya güzel bir yere odaklanın. Bir su kenarına veya bir denizi hayalinizde canlandırıp odaklanabilirsiniz. Sessizliğe odaklanın ve nefesinize huzuru keşfedeceksiniz.
[post_ad]
Dalai Lama'ya insanlarda sizi şaşırtan en farklı özellik hangisidir diye sormuşlar.

İnsanlar para kazanmak için sağlıklarını kaybederler.
Kaybettikleri sağlıklarını tekrar kazanmak içinse parayı.
Gelecek için kaygı duyarken Şimdiyi unuturlar.
Sonuçta ise ne gelecekte ne de şimdide yaşarlar.
Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar ve sonra
gerçek anlamda yaşamadan ölürler...


Günlük Stresi Yenmek için 7 Yol Reviewed by bilgierdemdir on 13:14:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.