Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayat Telaşı Yüzünden Unuttuğumuz 5 Önemli Şey



Hayat çok güzel ve aynı zamanda zor. "Gülün dikeni var diye üzüleceğine, dikenin gülü var diye sevin" demiş eskiler...

Hayat bize zorlukların içerisinde güzellikler sunuyor. Çoğu zaman geçim telaşı yüzünden görmediğimiz ve gözden kaçırdığımız güzellikler veriyor.

Hayat telaşı yüzünden kaçırdığımız ve unuttuğumuz 5 önemli şey nedir?

1- Ailemiz; onlar hayatın içinde bize en yakın kişiler. Annemiz, babamız, eşimiz ve çocuklarımız bizi bu hayata bağlayan en önemli değerler. Ama çoğu zaman onlarla doyasıya yaşayamıyoruz. Çocuklarımız büyüyor ve onların en güzel çağlarını hayat koşturmacası yüzünden kaçıyoruz. Annemiz ve Babamız bir gün göçüp gidecek ve içimizde hep bir pişmanlık kalacak keşke biraz daha birlikte olsaydım diye.

2- Güzel Anlar; galiba en çok kaçırdığımız ve yaşamayı unuttuğumuz anlar bu anlar. Çoğu zaman güzel bir anın değerini bilemeyiz. Halbuki elimizde hep şimdi vardır. Ama beyin bize geçmiş ve gelecekte varmış gibi gösterir. Ama geçmiş çoktan elimizden uçup gitmiştir. Gelecek ise tamamen bir sır perdesi arkasındadır.

3- Sohbetler; artık kimse gerçek anlamda birbiriyle sohbet etmiyor. Hayat geçerken tek başına bir telefon veya bilgisayar arkasında geçip gidiyor. Ama sohbetler harikadır. Güzel dostlarla yapılacak bir sohbet hiç bir şeye değişilmez.

4- Hayatın kendisi; belki bundan bir 5 yıl veya 10 yıl sonra yoksunuz. Yaşamayı sevin akışına bırakın ve huzura teslim edin kendinizi hayat gerçekten siz farkındalık ile yaşayınca güzel. Bir çiçek görünce koklayın, gülme fırsatlarını kaçırmayın ve hayatın farkında olun.

5- Mutluluk; aslında en çok unuttuğumuz ve en çok aradığımız şey mutluluk. Ama mutlu olmak için farkında olmak gerekiyor. Hayatın ve akışın farkında olan kişi mutlu olur. Mutluluk biz orada olmadığımız için bizi bulamıyor. Orada, yani şimdide ve anın içinde...

Ama unutmadığımız şeylerde yok değil maçları ve dizileri asla kaçırmayız...

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir
Hayat Telaşı Yüzünden Unuttuğumuz 5 Önemli Şey Reviewed by bilgierdemdir on 16:05:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.