Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Negatif düşünceden bu 10 yöntem ile kurtulun.



Küçük mutlulukların görkemine inandır kendini ve gülümse...
Umutların bitmesine asla izin verme... bilgenin şu şözlerini dinle,
''Senden bir tane daha yok bu dünyada''
Hep gülümse!


Negatif düşünce bir anda gelir ve o an içinde sizi dibe düşürür. Negatif düşünce bazen geçmiş bir anıdan bazen gelecek kaygısından bazen de o an içinde oluşan bir olaydan meydana gelebilir. Nereden geliyorsa gelsin :) sizi dibe düşürecek ve gününüzü mahvedecektir. Peki negatif düşünceye takılmamak için ne yapmamız gerekir. İşte bu 10 yöntem işinize yarayacaktır.

1- Negatif düşüncenin farkına varın.
An içinde gelen o düşüncenin farkına vardığınızda sizi sürükleyip götüremez. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz. O an içinde kalarak bunu başarabilirsiniz. Farkındalık ile bunu çok kolay bir şekilde başarabilirsiniz. Siz oradaysanız düşünce sizi ele geçiremez. Düşünceyi durdurmaya çalışmayın sadece izleyin düşünce sizden karşılık bulamayınca duracak ve bir süre sonra yok olup gidecektir.

2- Huzuru keşfedin.
Derin bir nefes alıp meditasyon yapabilirsiniz. Bir dua okuyabilirsiniz. Bunlar sizi o düşünceden kurtaracaktır. Esma-ül hüsna okuyabilirsiniz.
Kesinlikle işe yarayacaktır.

3- Gülümseyin.
Eğlenceli bir şeyler okuyun. Bir youtube videosu izleyin. Ama bir an önce harekete geçip düşüncenin sizi ele geçirmesine izin vermeyin.
[post_ad]
4- Pozitif insanlar bulun.
Düşünsenize çevrenizde pozitif bir arkadaşınız olduğunu bu hayatınızı bile değiştirebilir.

5- Sakince gelen düşünceye sorular sorarak onu pozitife dönüştürün
Şunu sorun (geçmiş bir anı ise) her şey bitti şu anda çok mutluyum. Peki bu düşünceyi serbest bırakmaya hazırmıyım. Şu anda bunu serbest bırakabilirmiyim. Buna isteklimiyim. bkz. Sedona Yöntemi

6- Birine yardım edin.
Yardım etmek sizi huzurlu kılacaktır. Bu sizin negatif düşünceden kurtulmanızı sağlayacaktır.

7- Mükemmel değiliz.
Bunu unutmayın kimse mükemmel değildir. Hatalar yapabiliriz. Bunu gerçekten kabul ettiğinizde göreceksiniz ki negatif düşüncenin sebeblerinden biri bu.

8- Neşeli bir şarkı söyleyin.
Şarkı söylemek tüm enerjinizi değiştirecektir. Sesinizin güzel olup olmaması önemli değil mırıldansanız da olur. Durmayın hadi söyleyin :)

9- Negatif duygu geldiğinde Şükran duyduğunuz 5 şeyi söyleyin.
Ailem için sana şükürler olsun. Evim için sana şükürler olsun. Görebildiğim ve bu yazıyı yazabildiğim için sana şükürler olsun Rabbim Bu sabahta uyandığım için sana şükürler olsun gibi Şükredeceğiniz 5 şey mutlaka vardır.
Şükretmek için 60 neden

10- Pozitif sözler ve bloglar okuyun.
Bu sizin hayata bakış açınızı değiştirecektir. Durmayın hadi pek çok güzel facebook ve blog sayfası var. facebook sayfamızı Ziyaret edebilirsiniz. Göreceksiniz ki hayatı akışına bıraktığınız zaman canınızı en çok acıtan kişi aslında sizdiniz.

Bunlar da bu konuyla ilgili bakmak isteyebilirsiniz.

Mutlu insanların 7 alışkanlığı

İç dünyanızda ki mutluluğu keşfedin

Olumlama affirmasyon nedir ?



Negatif düşünceden bu 10 yöntem ile kurtulun. Reviewed by bilgierdemdir on 11:32:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.