Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Albert Einstein hayatta başarı olabilmenin sırları formülü


Albert Einstein başarısının ardındaki sırrı anlatırken 10 madde ile bu başarının sırrını özetlemiştir.


1. Merakınızın peşinden gidin. Benim özel bir yeteneğim yok…Yalnızca tutkulu bir meraklıyım. Sizin merakınızı çeken şey nedir? Benim merak ettiğim, neden bazı insanların başarılı olup, bazılarının başarılı olamadığıdır. Bu yüzden yıllarca başarı üzerinde çalıştım. Merakınızın peşinden giderseniz başarılı olursunuz.



2. Azim paha biçilemez bir değerdir. Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçemediğimden başarıyorum. Posta pulları çok değerlidir. Çünkü gideceği yere varana kadar, mektuba yapışıp kalır. Posta pulu gibi olun, amacınıza yapışıp kalın.







3. Bugüne odaklan. Bir şeyler yapabilirsiniz. Ancak her şeyi yapamazsınız. Şimdiye
odaklanın ve bütün enerjinizi şu anda yaptığınız işe verin.



4. Hayal gücü. Hayal gücü her şeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin ön izlemesi gibidir. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Hayal gücünüz geleceğinizi belirler. Zekanın gerçek göstergesi hayal gücüdür, bilgi değil. Bu yüzden hayal gücünüzün hantallaşmasına izin vermeyin.


5. Hata yapın. Hiç hata yapmayan bir insan yeni bir şey denememiş demektir. Eğer nasıl okuyacağınızı bilirseniz, hatalar sizi daha iyi bir konuma getirebilir. Başarılı olmak istiyorsanız, yaptığınız hataları üçe katlayın.


6. Anı yaşayın. Ben geleceği hiç düşünmem. Nede olsa gelecektir. Geleceği ayarlamanın tek yolu, olabildiğiniz kadar şimdide olmaktır. Şu anda dünü, ya da yarını değiştiremezsiniz. Önemli olan tek an şimdidir.


7. Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın. Zamanınızı başarılı olmak için harcamayın. Değerler yaratın. Eğer değerli olursanız, başarı kendiliğinden gelecektir.

8. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar beklemek deliliktir. Her gün aynı rutinde yaşayarak farklı görünmeyi bekleyemezsiniz. Hayatınızın değişmesi istiyorsanız, kendinizi değiştirmelisiniz.

9. Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemedir. Bir konuyu tartışabilirsiniz, ancak bu size sadece felsefi bir anlayış kazandırır. Bir konuyu bilmek istiyorsanız onu deneyimlemelisiniz.


10. Oyunun kurallarını öğrenmek zorundasınız. Böylece herkesten daha iyi oynayabilirsiniz. Yapmanız gereken iki şey var. Birincisi oynadığınız oyunun kurallarını öğrenmek. İkincisi ise oyunu herkesten daha iyi oynamayı istemek.

Alıntı
Albert Einstein hayatta başarı olabilmenin sırları formülü Reviewed by bilgierdemdir on 22:10:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.