Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Algı Yanılması Nedir?


Algımız harekete duyarlıdır. Kısaca etrafta bir hareket var ise istediğiniz kadar uğraşın, gözünüz hareketi izlemek isteyecektir. Televizyon izlenen bir odada ders çalışmanın zorluğu burdan kaynaklanır :)

Geçmişte insan yırtıcılardan korunmak için harekete duyarlı hale gelmişlerdir. Gözlerimiz en ufak hareketi beynimize aktarır. Beynimizde bu duruma önlem alır. Bir çizgi film pek çok hareketsiz karenin ardı sıra eklenmesinden oluşur.

Algımız hareketsiz pek çok kare görmektense bir hareket görmeyi tercih eder. Beyin bu şekilde algılamayı tercih eder. Bu durum beynimizin harekete duyarlı bölümü yüzünden bu şekilde gerçekleşir. İlizyonistler bunu çok iyi bildikleri için algınızı harekete yönlendirir ve hileyi bu şekilde gerçekleştirir. Bunu daha iyi anlamak için şu videoyu izleyelim.


Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi

Benzer Konular:

Hipnoz Nedir? 60 saniye

Milgram Deneyi Nedir?

Rosenhan Deneyi Nedir?

Algı Yanılması Nedir? Reviewed by bilgierdemdir on 15:43:00 Rating: 5

2 yorum:

  1. Blogunuzu yeni keşfettim bundan sonra sıkca görüşürüz hocam. Bloglamaya devam :)

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.