Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Önce Kendine Saygı Duymalısın! Özsaygı Nedir?

öz saygı yükseltmek


Sen hayatın boyunca iç dünyanda binlerce sorunla uğraştın. Bu sorunların bazen bazı sebepleri oldu. Bazense sebebi çok derinlerde yaşandı. Ama bu duygu durumları yaşamından bir şeyi elinden aldı.



Özsaygı Nedir?

Aslında kısaca kendinden memnun olmak diyebiliriz. Mesela eğer iş hayatında başarılıysanız ve sürekli olumlu eleştiriler alıyorsanız. İş hayatı için özsaygınız yüksektir. Fiziksel özelliklerinden memnunsanız fiziksel olarak özsaygınız yüksektir. İşte burada önemli olan özsaygınızı yükseltmektir. Özsaygının yüksek olması ruhsal ve fiziksel olarak hayatınızı olumlu yönde etkiler.

Özsaygıyı Yükseltmenin 5 Yolu

1- Kendinizle gurur duyun. Yaptığınız olumlu şeylere dönün. Olumlu şeylere odaklanın ve bunların aslında bu zor yaşam şartlarında ne kadar zor başarıldığını fark edin.


2- Olumsuz eleştirileri yapıcı şekilde değerlendirin. Olumsuz eleştiri kimsenin hoşuna gitmez ve genellikle özsaygımızı düşürür. Onun için olumsuz eleştiriye farklı bir yönden bakın ve bunu bir enerji objesi olarak düşünün. Edisona asistanı 2000 kere ampul yapmayı denedik ama başaramadık demiştir. bu yıkıcı bir eleştiridir. Edison ise olaya farklı bakmış ve 2000 kere ampulün nasıl yapılamayacağını bulduk demiştir.

3- Memnuniyet duyun. Öncelikle kendinizle ilgili olumlu yönleri hayatınıza dahil edin. İnsanlarla tanışırken bu olumlu yönlerle ilgili sohbet edin. Onlardan olumlu sözler alın.

4- Çevrenizde size değer veren insanlar olsun. Bu çok önemli belki de en önemlisi. Kendinize iyi gelen ve size değer veren insanlar öz saygınızı yükseltir.

5- Güvenin. Ne kadar başarısız olduğunuz değil neden vazgeçmediğiniz durumu belirler. Kendinize güvenin. Unutmayın sizden bir tane daha yok...


Önce Kendine Saygı Duymalısın! Özsaygı Nedir? Reviewed by bilgierdemdir on 21:50:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.