Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Zihni Durdurmanın 5 Temel Adımı



Stresin ve öfkenin temel sebebi aşırı düşünmedir. Problemlerimizin ardında yatan ana sebep budur. Aşırı düşünme hali. Çoğu zaman farkında olmadan yoğun bir düşünme haline gireriz. Problemlerimizi ancak sakin bir düşünce hali ile çözebiliriz. Bu aynı fırtınalı bir denizde gemi kullanmaya benzer. Ama sakinleşirsek fırtına dinecek ve problemlerimize daha mantıklı çözümler üretebileceğiz.
Kaygı verici düşünce bir embriyo gibidir; oluştuğunda küçüktür, ama büyür ve daha çok büyür. Kısa süre sonra kendi kontrolünü eline alır. Robin Sharma

Zihni Durdurmanın ve Aşırı Düşünmeyi engellemenin yolları


1- Ani tepkilerden uzak durun.
Bir anda gelen tepkilerden uzak durun. Zihninizde geriye doğru sayabilir veya başka bir düşünceye odaklanabilirsiniz.

2- Derin nefesler alıp verin.
Nefesinize konsantre olun. Nefesinizi sayın ve düşüncelerinizi nefesinize odaklayın.

3- Aşırı düşünmenin merkezinden uzaklaşın.
Aşırı düşünmek bir olayın genellikle çözümü yoksa oluşur. Kısaca konu yüzünden kaygı duymaya başlarsak aşırı düşünme yaşarız. Bunun için yapmamız gereken düşüncemizin merkezinden uzaklaşmaktır.
[post_ad]
4- Olayın yaşandığı yerden uzaklaşın.
Mekandan uzaklaşmak size huzur verir. Zihni durdurmanıza yardım eder. Bazen öfkeleneceğiniz yerden uzaklaşıp 5 dakikalık bir yürüyüş yaparsanız her şey yoluna giriverir.

5- Farkındalığı devreye sokun.
Yaptığımız en büyük hata olaylara farkındalıkla bakmamaktır. Problemleri başkalarına anlatmak bazen işe yararken bazende problemlerin daha büyümesine sebep olur. Zihnimizi serbest bırakmanın en kolay yolu anda kalıp anı yaşamaktır.



Zihni Durdurmanın 5 Temel Adımı Reviewed by bilgierdemdir on 18:55:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.