Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İçindeki Canavar



Dr Jekyll Mr Hyde (roman)

Dr. Henry Jekyll'in icat ettiği ilacı kendi üzerinde deneyerek, içindeki ikinci kötü karakteri ortaya çıkardığı bir romandır. Jekyll'ın amacı aslında tüm insanlığın içindeki kötüyü yok etme isteğiydi. Mr. Hyde bedeni ele geçirir ve cinayetler işler. Jekyll ne kadar iyiyse Mr. Hyde o kadar kötüdür. Cani ruhlu ve acımasızdır. Umursamaz bir yapısı vardır. Carl Gustav Jung'ın anlattığı gibi gölge arketipine (kalıbına) benzer. Nedir bu gölge karakterimiz? Kendimizde görmek istemediğimiz ve toplumun kabul etmediği huylarımızı ve düşüncelerimizi derinlere iteriz. Gölgemiz genellikle bizim tam tersimizdir. Toplumun yargılarında hoş görülmeyen her şey onda beden bulur.

Gölge karakterimiz genellikle hiç ortaya çıkmaz. Ama ortaya çıktığı zaman kendimizle özdeşleşmeyen şeyler yapabiliriz. Psikolojik olarak kötü durumdayken (depresyon gibi) ortaya çıkabilir. İkinci bir kişilikten çok bizim olmak istemediğimiz yanlarımızdır diyebiliriz.

Toplumun değer yargıları zayıfladıkça veya esnedikçe bu karakter kendine daha kolay geçiş imkanı bulur. İçimizde bir canavar yaşar ve bazılarımız onu besler.

Cherokee kabilesinin yaşlılarından biri torunlarına eğitim veriyordu. 
Onlara dedi ki:
“İçimde bir savaş var.
Korkunç bir savaş." 






İki kurt arasında...

Bu kurtlardan birisi; korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, üzüntüyü, pişmanlığı, açgözlülüğü, kibri, kendine acımayı, suçluluğu, küskünlüğü, aşağılık duygusunu, yalanları, yapmacık gururu, üstünlük taslamayı ve egoyu temsil ediyor.











Diğeri ise; zevki, huzuru, sevgiyi, umudu paylaşmayı, cömertliği, dinginliği, alçak gönüllülüğü, nezaketi, yardımseverliği, dostluğu, anlayışı, merhameti ve inancı temsil ediyor. 









"Aynı savaş sizin içinizde de sürüyor ve diğer tüm insanların içinde de.”

Çocuklar anlatılanları anlamak için bir dakika düşündüler ve içlerinden biri büyük babasına,
[post_ad]
“Hangi kurt kazanacak?” diye sordu.

Yaşlı Cherokee kısaca cevapladı

“Beslediğiniz…”

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir

Benzer Konular:

İçindeki Canavar Reviewed by bilgierdemdir on 15:58:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.