Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kafanıza Takmamanız Gereken 15 Durum


   Huzurumuz genellikle pamuk ipliğine bağlı. O kadar kolay kaçıveriyor ki bizden.Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmeyebilir. Eğer keyfimizi kaçıran şeyleri öğrenirsek, olayların iç yüzünü daha iyi anlarız. Hayat bir nehir gibidir. Akıntıya ne kadar karşı koyarsak koyalım sonunda ona teslim oluruz.

Hayatta kafamızı taktığımız ve huzurumuzu engelleyen şeyler vardır. Bunları genel olarak şöyle sıralayabilirim:

1. Özel hayatınızdaki durum

2. İşinizde hissettiğiniz eksiklikler

3. Fiziksel görünümünüz

4. Sahip olduğunuz eşyalar

5. Spor yapmamanız

6. Eğitim seviyeniz

7. Bir şeyi denediğiniz halde başarısız olmanız

8. Sahip olduğunuz akrabalar

9. Fikirlerinize saygı duymayan ebeveynler

10. Borçlarınız
[post_ad]
11. Eşiniz veya çocuklarınız

12. Yaşadığınız ilişki problemleri

13. Mutsuz veya huzursuz hissettiğiniz anlar

14. Herkesin gidip de sizin davet edilmediğiniz görüşmeler

15. Kendi değerinizi henüz keşfetmemiş olmanız.


Bunları yazıyorum çünkü arada herkes gibi ben de bunları dert ediyorum :) Ama gerçekçi olursak bunlar hayatın birer döngüsü. Gülü seven dikenine katlanır misali ve daha ilerisi...
"Kardeşim sen düşünceden ibaretsin
Geriye kalan et ve kemiksin
Gül düşünürsün , gülistan olursun
Diken düşünürsün dikenlik olursun"

- Mevlana
Hayat kabulleneceğimiz bir şey. Bir sevgi anlayışı içinde olmak muhteşem bir yaklaşım. Bir kaya ne kadar sağlam durursa dursun azimli bir bitki kayadan kök salabilir ve onu parçalayıp filiz verebilir. Diyeceksiniz ki bu anlattıklarının yukarıdaki 15 problemle ne ilgisi var. Aslında çok ilgisi var. Hayat bir duruş sergilemekten öte o duruşu yaşamaktır.
Her probleme aynı duruşla yaklaşamazsın. İlişki problemlerinde esnek olman gerekir. Huzursuz hissettiğin anlarda sağlam durman gerekir. Fikirlerine saygı duyulmadığında azimle mücadele etmen gerekir. Kimse senin problemlerini senin için çözmez. Hayat sen ne düşünüyorsan ona dönüşür. Hayatı bir savaş alanı olarak görüyorsan her sabah cenk için kalkarsın. Bir gün o meydanda ölürsün. Ama hayatı yaşanılacak ve deneyimlenecek bir alan olarak görürsen tüm cevaplar seni bulur.
Kısaca ne düşünüyorsak onu yaşar ve deneyimleriz.

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi

"Her ne düşünüyorsak oyuz. Her ne olursak düşüncelerimizle oluruz. Düşüncelerimizle dünyayı kurarız. Kim ki saf düşünceyle konuşmaz veya hareket etmez arabayı çeken öküzün ayak izlerini takip etmesi gibi tekerlerin, takip eder onu ıstırap."

-  Ananda Kentish Coomaraswamy - Rene Guenon - Surendranath Dasgupta - Doğu Bilgeliği

Kafanıza Takmamanız Gereken 15 Durum Reviewed by bilgierdemdir on 09:56:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.