Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hepimiz Birbirimize Bağlıyız

hepimiz-birbirimize-bagliyiz

Hayatımız boyunca yalnız olduğumuzu düşündük. Yalnızdık; iç dünyamız bilinmezdi. Ama son 50 yılda bir şeyler değişti. Pek çok bilim adamı şu görüşü ileri sundu. Hepimiz birbirimize bağlıyız. Bilinen zaman keşfedildi tam 14 milyar yıl. Tabii evrenin bundan eski olduğunu biliyoruz. Ama bu ispatlanmış zaman. Tüm dünya üzerinde 100 milyarın üzerinde insan yaşadı ve öldü. Görünen 100 milyar yıldız olduğu biliniyor. Ama daha fazlası mevcut.





Herbirimiz yıldız tozundan yapıldık. Biz kozmosun kendisinin farkında olmasının bir yoluyuz. Carl Sagan


Sen kendini küçük bir cisim sanırsın, ama en büyük âlem sende gizlidir. Hz Ali

“Kendini okyanusta bir damla sanma. Bir damlanın içinde kocaman bir okyanussun.” Mevlana 

Biz birbirimize bağlıyız. Buna Kollektif Bilinçaltı deniyor. Peki nedir? Bu kollektif Bilinçaltı.

Kollektif Bilinçaltı Nedir?

Psikiyatri Uzmanı Carl Gustav Jung bu terimi söyleyen ilk kişidir. Şöyle der. "Bir bebek doğar doğmaz sütü nasıl içeceğini nerden bilir" veya " Neden görmesek bile yılandan korkarız". Bunlar üzerinde düşünülmesi gereken şeylerdir. İnsanların zihinlerinde ana şablonlar vardır der. Bunlara arketip deriz. Sevgi, nefret, korku, mutluluk gibi....

Kollektif bilinçaltına ulaşmanın ana yolu rüyalardır. Rüyalarınızı dikkatli bir şekilde takip ettiğinizde size bazı cevaplar verebilir.

Empati ve Telepati bunun örnekleri olabilir.
Sevdiğiniz bir insanın duygularını hissedebilirsiniz. Buna Empati diyebiliriz. Bazen hissin ötesine gider ve aynı anda aynı şeyleri düşünürsünüz. Telepati kavramı burada çıkar.
[post_ad]
Arılar ve Karıncalar

Birlikte yaşayan bu canlıların haberleşme sistemleri gerçekten farklıdır. Bu koloni içinde yaşayan canlılar birbirleriyle çok hızlı bir şekilde haberleşebilirler. Büyük bir tehlikeyi anında hissedebilirler.

Tüm Evren Birbirine Bağlı

Kuantumla ilgili bir şeyler duymuşsunuzdur. Atomları inceleyen bilim diyebiliriz. Tabii çok fazla teoriye boğmayalım sizi.  >>> Bu yazımızı mutlaka okuyun.

Kuantum fiziğine göre atomlar birbirine bağlı. Atom ise enerjiden oluşuyor. Hepimiz enerjiden oluşuyoruz. Tüm evrende öyle...

insan DNA'sının bir molekülünde bu tür 100 milyon büklüm ve yaklaşık 100 milyar da atom var. Buysa ortalama olarak bir galaksideki yıldız sayısına eşittir. Carl Sagan
Peki her şey birbirine bağlı ise bu kadar karmaşa niye?
Bu bizim bilincimiz ile ilgili bir şey toplumlara bölünmeyle ve ayrımlarımızla ilgili bir şey. Gerçek ise her şeyin bir noktadan geldiğini söylemekte. Evrenin oluşumu büyük patlama (bing bang teorisi) İnsan bu algıya ulaştığında bu karmaşa ortadan kalkar. Mevlana diyor ya: Ne olursan ol yine gel. Bu o anlayışa ulaşmakla ilgilidir.

Hepimiz birbirimize bağlıyız. Enerji olarak, Kimyasal olarak ve Biyolojik olarak. Zihnimizin uçsuz bucaksız bir bilinmeyeni var. Evren gibi beynimizin gizemlerinin çok az bir kısmını çözdük. Bu bizi tek bir yere götürüyor gerçekten ne biliyoruz?.




Hepimiz Birbirimize Bağlıyız Reviewed by bilgierdemdir on 17:57:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.