Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Başarının Sırrı 10 Büyük Altın Kural



Başarılı olmak ile ilgili pek çok yazı okumuşsunuzdur. Başarının sırrını keşfetmek zaman ve çaba alır. Ama belli şeyler yaparak başarıya ulaşabilirsiniz. Peki bunlar nelerdir. İşte bunları yazımızda okuyabilirsiniz.


"Size bu dünyada bir fark yaratamayacağınızı söyleyecek iki tür insan vardır: denemekten korkanlar ve başarılı olmanızdan korkanlar." - Ray Goforth

Başarının Sırrı Nedir?

1- Çoklu Hedeflerden Uzak Durun.
Başarımızı engelleyen en önemli şey bir konuya odaklanmak yerine pek çok konuya odaklanmaktır. Başarımızı gölgeleyen ilk şey budur. Yapılan araştırmalar tek hedefe odaklanan kişilerin çok daha fazla başarılı olduğunu gösteriyor.

2- Yapacağınıza %110 inanın.
Kendinize ve başaracağınıza olan inancınızı en yüksek seviyeye çıkarmalısınız. İnancınız yoksa başarılı olmanız neredeyse imkansızdır. Böyle gelmiş böyle gider mantığı ile başarılı olamazsınız.

3- Nasıl Yaparım? Plan Yaparak Başlayın.
En büyük hata bir yol haritası çıkarmamaktır. Nasıl yaparım? sorusunu sorduktan sonra mutlaka yazılı bir plan oluşturun. Bu sayede yapılacaklar listesi çok işinize yarayacaktır.

4- Neden Yapmalıyım? Bir Liste Oluşturun.
Neden bu hedefi gerçekleştirmelisiniz. Bu hedefi gerçekleştirirseniz ne elde edersiniz. Hayatınızda ne değişiklikler olur bunları mutlaka not alın.

5- Özgürce Hayal Kurun.
Aklınızdaki sınırları kaldırın. Özgürce büyük dolu dolu hayal kurun. Başarının en büyük etkilendiği alan hayal gücüdür. Büyük başarılar başarılmadan önce sadece birilerinin aklında hayaldi. Pek çok kitap sadece bir nöron diziniydi sadece.
[post_ad]
6- ÇOOOOK çalışmak lazım.
Belki her adımı gerçekleştirdiniz ama çalışmıyorsunuz. Üzgünüm başarılı olmak sadece bir hayal olarak kalır. Pek çok başarılı girişimci hayatlarının belli ve büyük bir bölümünde 16 18 saat arası çalışmışlardır. Bill Gates, Steve Jobs ve diğer büyük girişimciler dahildir buna. Hayat hikayelerini okursanız görebilirsiniz.

7- Başarının Yaşla İlgisi YOK.
Pek çok büyük buluş 70 yaşın üzerindeki kişiler tarafından bulundu son yüzyılda. Pek çok yazar en iyi kitaplarını ömürlerinin sonunda yazdı ve başarılı oldular. Yaşı kesinlikle bahane etmeyin. Her zaman başaracak yaştasınız.

8- Hedefiniz Yeteneğinizle Uyumlu Olmalıdır.
Hedefiniz başarılı bir aşçı olabilmek. Ama yeteneğiniz buna izin vermiyor. Yapmanız gereken yeteneğinizi bu yönde yoğun bir şekilde geliştirmektir.

9- ÇOOOOK okuyun ve izleyin.
Hedefinizle ilgili ne kadar bilgi varsa okuyun ve izleyin. Tüm bilgileri ve fikirleri beyninize yükleyin. Bu başarının en önemli altın kuralıdır.

10- Başarı SİZE ÖZELDİR.
Bu ne demek şimdi. Başarı temelde kişiseldir. Onu ne kadar istediğinize ve inandığınıza bağlı olarak değişir. Evet ama aynı zamanda onu nasıl tanımladığınıza göre de değişir. Başarının size özgü tanımı doğru değilse başarılı olmanız zorlaşır. Başarının tanımı içinde "hayatınızdaki asıl amacınız maddesi" yoksa başarılı olmanız zorlaşır. Onun için bilinçaltınızdaki başarı kelimesinin altında yatanları değiştirmeniz şarttır. Bilinçaltınızda başarı olumsuz olarak yüklendiyse işiniz çok zorlaşır.




Başarının Sırrı 10 Büyük Altın Kural Reviewed by bilgierdemdir on 16:43:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.