Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

2019'ta Yapmayı Bırakmanız Gereken 19 Şey



2019 yılında pek çok şeyi yapmaya karar vermiş olabiliriz. Aynı zamanda 2019 yılında bunları da yapmayı bırakmalıyız. Bu 19 şeyi hayatımızdan çıkardığımızda daha mutlu ve huzurlu olacağınıza emin olabilirsiniz.

2019'ta Bu 19 Şeyden Artık Vazgeçin

Teknolojiyi Tam Olarak Kullanmamak.
Akıllı bir telefonunuz var ama bir kaç şey dışında onu kullanmıyorsunuz. Büyük bir hata yapıyorsunuz. Android ve Apple olsun. O kadar yararlı uygulamalar var ki hayatınıza çok şey katabilirsiniz. Bilgisayarınız var ama programlar hep kullandıklarınız. Değiştirin bu teknoloji korkunuzu lütfen...

Kurslara Gitmek.
Kurslara karşı değiliz tabii. Ama kurslar online olarak ayağınıza geliyorsa neden uğraşasınız. Pek çok online kurs ve eğitim sitesi var. Keşfetmeye şimdiden başlayabilirsiniz.

Karşılaştırma Yapmak.
Bu konu hakkında uzun uzun düşünmeye gerek yok aslında. Artık yapmayın bu karşılaştırma işini. Önemli olan sizin hayatta ki başarılarınız başkalarının ki değil.

Mükemmel Olmaya Takmak.
Pek çoğumuz en doğru şekilde olsun diye hayallerimizi erteleriz. Ama kazananlar bekleyenler değil harekete geçenlerdir.

Aklına Çok Güvenmek.
Eğer aklınıza önemli bir fikir veya söz geldiyse bunu aklınızda tutmaya çalışmayın. Not alın. Akıllı telefonlarda pek çok uygulama var. Bir konuşmada önemli bir şey yakaladıysanız not almalısınız. Zeki olabilirsiniz. Ama zeki insanların yaptığı klasik hataya düşmeyin. Tek zeki siz değilsiniz.
[post_ad]
Aceleci Davranmak.
Bir insan hakkında karar verirken olsun bir konu hakkında olsun acele etmeden sabırla önce düşünmek gerektiğini unutmayın.

Çeviri İçin Sözlüğe Bakmak.
2019'ta bunu yapıyorsanız artık yapmayın. Google gibi çeviri işlerini ücretsiz yapan bir site varken hemde

Bahane Üretmek.
Hayatınızda başarı sizi bulmaz. Siz başarıyı bulursunuz. Bunu ise oturarak değil harekete geçerek başarırsınız. Bahaneler üreterek kendinizi kısıtlamayın.

Kararsızlık.
En büyük hatalarımızdan biri kararsız kalmamız değil mi? Önemsiz bir şeyden tutunda önemli bir duruma kadar. 2019'da bunu yapmayı bırakın artık.

Sağlıksız Beslenme
Artık yapmayacağım dediğinizi duyar gibiyim. Ama yine de kendinize engel olamayacaksınız. Kesin karar verin ve hayatınızda sağlıksız ne varsa bırakın.

Gereksiz Yük Olan İlişkiler.
2019'ta kendinize bir iyilik yapın hem aşk hayatınızda hem de arkadaşlıklarınız da negatif ve zorlayıcı şeyler varsa ilişkiyi bırakın.

Erteleme Huyunuz.
Aman sonra yaparım derseniz bir iş için sonsuza kadar zaman verilse erteleyebilirsiniz belkide. Onun için şu biriken işleri bir an önce yapın ve temiz bir sayfa açın.

Depresyon ve Negatif Düşünceler. 
Kim ister depresyona girmek. Ama çıkmak sizin elinizde unutmayın. Bir psikiyatriste giderek duygu durumunuzu anlatın. Bunun dışında pozitife odaklanın. Bakış açısını değiştiren baktığı şeyi de değiştirir.

İlerlemenizi Engelleyen Şeyler.
Biri video oyunu mu dedi. Ya da diziler ve diğer filmler. Eğlenme demiyoruz tabii. Ama sürekli aynı şekilde zamanını harcama. Farklı ve yararlı şeylere odaklanarak ta eğlenebilirsiniz. Yararlı kitaplar ve bloglar gibi.

Dedikodu Yapma.
"Kim ben mi", "dedikodu", "asla" diyorsun biliyorum. Ama hepimiz biraz gıybet yapıyoruz. Yapmıyorsan bile yine de yapma :)

Şikayet Etmek.
Hayatında şikayet etmeyi bırakırsan hayatın güzel bir şey olduğunu fark edersin. Sadece şikayet edilecek şeylerin önemli şeyler olmadığını fark et yeter. Yoksa hayatta zorluk yaşayan tek sen değilsin.

İş ve Yaşamı Dengele-yememek
Eğer bir işkoliksen bu senin için çok kötü. Belki seni mutlu edebilir. Ama aileni ve hayatındaki insanlar için kötü bir durum. Ayrıca hayat sadece işten oluşmuyor. Bu tutumunu 2019'da bırak...

Sıradan Yaşamak.
Tek düze bir yaşam kolaydır. Sıradanlık bir yere kadar iyidir. Ama bir yerden sonra sıkıcı ve berbat olabilir. Torunlarına anlatacağın hiç mi maceran olmasın yani.

Kendini Düşürmek.
Bir insan en büyük kötülüğü istese kime yapabilir dersen. Kendine derim. İnsan en büyük kötülüğü genellikle kendine yapar. Kendini aşağılar, düşürür ve hatta kendini bitirir. Onun için şu kendine acımayı ve kurban rolünde olmayı bırak. 2019'da kendine güven ve muhteşem hisset. Çünkü istersen bu yıl senin yılın olabilir.


2019'ta Yapmayı Bırakmanız Gereken 19 Şey Reviewed by bilgierdemdir on 21:10:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.