Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Dost Kazanma ve İnsanları Etkilemenin 7 Yolu

insanlari etkilemek


Hepimiz iyi dostlar kazanmak ve çevremizdeki insanları etkilemek isteriz. Bu çoğu zaman başaramadığımız bir durumdur. Bunu başaramayız. Çünkü çoğu zaman egomuz bizi engeller. Hadi gelin dost kazanma ve insanları etkileme sanatına bir göz atalım.

Dost Kendine verdiğin bir hediyedir. Robert Louis Stevenson


1- İnsanları iyi hissettirin.
Kendinizden pay biçerek gidelim. Siz sizi mutlu eden insanlar ile birlikte vakit geçirmek istersiniz. Peki insanları nasıl iyi hissettirirsiniz. Onların sevdiği konuları konuşma imkanı vererek tabii ki. İnsanlar sevdikleri şeylerden ve kendi başarılarından konuşmayı sever. Onun için yapmanız gereken en önemli şey iyi ve tutkulu bir dinleyici olmaktır.

2- İnsanlara pozitif katkıda bulunun.
İnsanlara hayatlarında ufak dokunuşlarla yardımcı olabilirsiniz. Yorgun bir arkadaşınıza kahve getirmek bile onu etkileyecektir. İnsanların ihtiyacı olan şeylerde küçük yardımlarla kazanabilirsiniz.

3- İnsanların ilgilendikleri şeyleri sunun.
Sizin sevdiğiniz şeyler önemli ama arkadaş edinmenin en önemli kuralı karşınızdakinin ilgilerine de hitap etmektir. Mesela siz bilimkurgu filmleri severken davet ettiğiniz kişi sevmiyorsa onu ilgi alanına götürmeniz daha doğrudur.
[post_ad]
4- İnsanları motive edin.
Hepimizin ihtiyacı olan en önemli şey motivasyondur. Kısaca tanıştığınız birine onun başarılı yönünü söylemek onu etkileyecektir. Onları överek ve motive ederek sizden etkilenmesini sağlayabilirsiniz.

5- İnsanları eleştirmeyin.
Onları doğru veya yanlış polimeğine sokmayın. İnsanlar eleştirilmeyi ve hatalarını duymayı sevmezler. Onlara hatalarını yine de söylemek istiyorsanız. Kendilerinin bulmasına yardımcı olun sadece... Bunun için kendi hatalarınızdan bahsedin ve durumu gösterin.

6- Empati kurun.
Karşınızdaki kişiyi anlamak ve onun duygularını, nasıl hissettiğiniz hissetmek büyük bir adımdır. Böyle yaptığınızda karşınızdaki kişiyi tam olarak anlar ve ilgilenirsiniz. İnsanlar böyle insanlardan çok etkilenir. Çok basit bir örnek vermek gerekirse karşınızdaki kişi üzgünse ona "hadi ağlamayı bırak mücadele et" demek yerine hissettiklerini yaşayın. " Zor durumda olduğunu biliyorum sana sonuna kadar yardım edeceğim" demelisiniz.

7- Aynalama tekniği.
Karşınızdaki kişinin hareketlerini ve davranışlarını taklit etmek büyük bir uyum sağlar. Profesyonel konuşmacılar bunu çok iyi yaparlar. Psikolojiniz karşınızdaki kişiye sempati duyar ve etkilenir. Özellikle karşınızdaki kişinin kullandığı örneği sizde cümlenizde kullanırsanız büyük bir başarı elde edersiniz.


Dost Kazanma ve İnsanları Etkilemenin 7 Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 21:16:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.