Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Karşınızdaki Kişinin Yalan Söylediğini Nasıl Anlarsınız?



Psikologlar karşıdaki kişinin yalan söyleyip söylemediğini dört temel bulgu ile anlaşılabileceğini keşfetmişlerdir. Bu 4 eylemi gerçekleştiren kişi büyük bir yüzde oranı ile yalan söylüyordur. İnsanlar yalan söylerken daha fazla baskı altındadırlar. Sadece sosyopat kişilik içinde bulunanlar yalanlarda baskı hissetmezler.


Yalanı ve Yalancıyı Anlamak

1- Yalancı yalan söylerken genellikle kendisinden az söz eder. Genellikle üçüncü tekil şahısları yalan içinde çok kullanır. Yalanın merkezinden uzaklaştırır kendini ve genellikle arkadaşlarını kullanır bunu yaparken.

2- Yalancı negatif bir duygu durumu içindedir. Çünkü bilinçaltında suçluluk duyuyordur. Bu durum anlatımına ve vücut diline etki eder. Öfkeli ve negatif anlatabilir yalanı.

3- Olayı basitçe kurgular. Bir yalan çok komplike olmayabilir ve bu genellikle kişinin hızlı bir çözüm bulmasından kaynaklanır. Kurgulanmış bir yalan çok basit olabilir.

4- Basitçe kurgulanan yalan karışık cümleler ile anlatılır. Kısaca yalancı dolambaçlı cümleler ve karışık kelimeler seçer. Gereksiz ayrıntılar ve cümleler yalancıyı ele verir.


Karşınızdaki Kişinin Yalan Söylediğini Nasıl Anlarsınız? Reviewed by bilgierdemdir on 19:37:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.