Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Başarıya Giden Yolda 5 Altın Basamak

basarili olmak için ne yapmali

Dünya üzerindeki başarı yüzdesi çok düşüktür. Evet bir insanın büyük bir başarı elde etme oranı neredeyse on binde  1 gibi bir orana denk gelir. Biz hayatımız boyunca başarılı insanları televizyonlarda ve gazetelerde okuruz. (şimdi sosyal medya da tabii ki)...


Çoğu insan başarılı insanların hayatlarındaki dipnotları okuyarak ve o yolları izleyerek başarılı olabileceğine inanır ne yazık ki. Zengin bir iş adamına başarısının sırrını sormuşlar. Adam gayet ciddi bir tavırla ve samimiyetle "Nasıl buraya geldiği mi bende bilmiyorum belki de şanstır" demiş.

Pek çok kişi başarılarının sırrını başarılı olduktan sonra "şunlar olmasa asla başarılı olamayacaktım" diyerek açıklamaktadırlar. Steve Jobs buna "noktaları birleştirme" diyor. Fakat hiç bir başarılı iş adamının başarılı olmadan önce kesin bir planı olmadığı veya kesin bir yolu olmadığını görebilirsiniz. Onun için onların izlediği yollar kendi çizgilerinin yollarıdır. 

Tüm başarılar eşsizdir. Kısaca başarılı birini izleyerek başarılı olmak biraz zordur. Bunu şöyle açıklayabiliriz. Tarkan büyük bir başarı elde etti. Daha sonra onun gibi olmak isteyen binlerce genç bunu denedi. Fakat hala Tarkan'ın başarısını yakalayan kişiler yok denecek kadar az. Bu tüm müzik dallarında ve diğer branşlarda başarılı olan kişiler için geçerlidir. Onlar o noktaya kendi eşsiz başarı noktalarını ortaya koyarak ulaşmışlardır.

Ne demek mi istiyorum? Birinin ayak izlerini izleyerek bir yerlere varabilirsiniz. Fakat aynı şeyleri yaparak onun kadar başarıya ulaşmanız isteseniz de imkansızdır. 

Onun için birinci adım

Eşsiz olun.
Başarının altında yatan şey eşsiz fikirlerdir. Başkalarından fikir alabilirsiniz. Ama asıl olan kendi özgün yolunuzu çizmeniz gerektiğidir. 

Kimse başarı merdivenlerini elleri ceplerinde tırmanamaz.
Gayret ve çaba göstermeden başarılı olmak neredeyse imkansızdır. Size hiç bir çaba sunmadan para kazanmanızı vaat eden tek şey piyango biletleridir. Onlarda bile bir miktar ödeme yapmanız gerekir.

Cesur ol.
Eğer fikirlerini gerçekleştirmek istiyorsan buna cesaret etmelisin. Cesur olmalısın.

Aynı şeyleri deneyerek farklı sonuçlar beklemek aptallara özgü bir davranıştır.
Bir tek canlı aynı şeyleri deneyerek farklı sonuçlar bekler. Bu insandan başkası değildir. 

Başarılı olmanın en önemli kuralı hemen ayağa kalkmaktır.
Hayatla bir boks maçı veriyoruz. Düştüğümüzde ayağa kalkamazsak maç bitmiş olur. Onun için hayat mücadelesinden başarılı çıkmak istiyorsak ne kadar darbe alsak bile ayağa kalkmayı bilmeliyiz.



Başarıya Giden Yolda 5 Altın Basamak Reviewed by bilgierdemdir on 20:57:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. 1. ve 5. maddeler kesinlikle doğru. Eşsiz olmak ve işinden vazgeçmemek. Her ne kadar itilirseniz itilin, ne kadar ayağınız takılırsa takılın, bu işin sonucunda bir ödülün geleceğini düşünerek pes etmemek, mücadeleye devam etmek lazım.

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.