Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kendinizi Değersiz Hissediyorsanız.

kendini değersiz hissetmek

Kendinizi kaybolmuş ve yalnız hissediyorsanız üzülmeyin. Çünkü dünyanın büyük bölümü de kendini değersiz ve yalnız hissediyor. Dünyada terapi ve psikolojik tedavi görenlerin sayısı 2005 yılından itibaren %20 artmış durumda. Peki bunun nedeni nedir?

Kendini değersiz ve yalnız hissetmenin 5 temel nedeni?





Kendine fazla baskı yaptığın için değersiz hissediyorsun. Kendine yükleniyor ve sürekli başkaları ile kendini kıyaslıyorsun. Başkalarının başarılarından dolayı kendini güçsüz ve başarısız hissediyorsun.

Başkalarının eleştirilerine çok takıldığın için değersiz hissediyorsun. Senin hakkında yapıcı olduğu kadar kırıcı eleştirilerde yapılacaktır. Bazen yaptığın iş ve bazen okul hayatın veya ev hayatın eleştirilebilir. Başkalarının değil senin ne düşündüğün önemli.

Hayatın anlamını kavramadığın için değersiz hissediyorsun. Bir çocuğa hayatın anlamını sorduğunda sana "şekerler veya oyuncaklar" diyebilir. Çok doğru bir şey söylemiş olur. Hayatın anlamı sevdiğin ve hoşlandığın şeylerde gizlidir. Güzel bir kitap ve sevdiğin bir müzik hayatın anlamıdır. Ya da Eşin ve çocukların mesela... Bunlara ulaşabiliyorsanız yanınızda iseler ne mutlu size.
[post_ad]
Elindekilere değil olmayanlara odaklanıyorsun. Seni bu kadar çok değersiz ve başarısız hissettiren şey elde edemediklerindir. Ama anlamadığın şey isteklerine odaklandığında asla başarıya ulaşamayacağındır. İsteklerini serbest bıraktığında elinde olanlara odaklanırsın. Bu sayede isteklerin içinde bir enerji oluşur. Unutma başardıklarınla yetinmediğin sürece ve daha çoğu istediğin sürece hırsın esiri olacaksın.

Aydınlığa değil karanlığa bakıyorsun. Olumlu düşünmediğin için ve pozitife odaklanmadığın için sürekli değersiz ve mutsuz hissediyorsun. Değerini arttıracak şey olumlu ve pozitif düşünmektir. Böyle düşünmelisin.

Çünkü sen değerlisin; Bu hayatta yaşam ile ödüllendirilmişsin. Hayatını değiştirebilecek yetenek ve güzelliğe sahipsin. Sevmediğin veya istemediğin şeyleri yapmayacak kadar güçlü ve başarılısın. Korkularını yenecek kadar zekisin. Yolundaki engellleri geçebilecek plana sahipsin.

Unutma sen değerli bir varlıksın...


Kendinizi Değersiz Hissediyorsanız. Reviewed by bilgierdemdir on 21:43:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.