Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Duyguların Organlara Etkisi


Duygular ve organlara etkisi geleneksel Çin Tıbbında 5000 yıl önce keşfedilmiştir. Psikoloji ve duygular çin tıbbına göre birbirine etki etmektedir. Belirli duygular beş büyük organa etki etmektedir. Belli çift organlar ve duygular ile bağlantılıdır. Kalp ve ince bağırsak sevinç ile ilişkilidir, dalak ve karın aşırı düşünme veya sadelik ile ilişkilidir, akciğerler ve kalın bağırsak keder ile ilişkilidir ve böbrek ve mesane korku.
!Herhangi bir rahatsızlığınızda lütfen uzman hekime başvurunuz.

Duyguların Organlara Etkisi

Sevinç
Sevinç, geleneksel Çin tıbbına göre derin tatmin duygusudur ve kalbe bağlıdır. Bir kişi aşırı sevinç duyduğunda, ajitasyon, uykusuzluk, ateş ve kalp çarpıntısı yaşayabilir.

Öfke
Öfke, kızgınlık, sinirlilik ile ilişkili bir duygudur. Çin tıbbı bu  duygunun sırasıyla safra üreten ve depolayan karaciğerde ve safra kesesinde depolandığını iddia ediyor. Bu öfke baş ağrısı, baş dönmesi ve yüksek tansiyona neden olan birçok biyolojik işlemi etkileyebilir.

Kaygı
Kaygı Çin Tıbbına göre, akciğerleri ve kalın bağırsağı etkileyebilecek aşırı endişe duygusudur. Kaygı bir kişinin enerjiyi kullanamaması ve nefes darlığı ve kalın bağırsak iltihabı mustarip olmasına neden olabilir.
[post_ad]
Keder
Keder, bir kişinin ağlamasına, akciğerlerde uyumsuzluk yaratmasına ve enerjinin vücuda dolaşmasını engelleyebilecek bir duygudur. Keder yaşamak, akciğerler ve solunum yolları hastalıklarına neden olabilir diyor Çin Tıbbı.

Melankoli
Çin tıbbına göre çok duygusal olmak dalağı etkileyebilir ve yorgunluk ve konsantre olmama neden olabilir. Aynı zamanda sindirim sistemini rahatsız edebilir.

Korku
Korku, böbreklerde uyumsuzluk yaratan ve istemsiz idrara çıkmasına neden olan bir duygudur. Aşırı korku, böbrekleri rahatsız edebilir.

Stres hangi organları etkiler?
Stres duygusu çok yoğun bir duygudur. Kalbi ve beyini zayıflatır. Bu duygu bedenimize ve psikolojimize en çok zarar veren duygudur. Günlük stresi yenmek için bu konuya bakabilirsiniz.
>>>Stresi yenmek için 7 yöntem


Duyguların Organlara Etkisi Reviewed by bilgierdemdir on 17:55:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.