Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin 10 Yolu



Güçlü bir bağışıklık sistemi için beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Ayrıca yapılması gereken önemli bazı adımlar daha vardır. Peki bağışıklık sistemini nasıl güçlendirilir. 10 doğal yol ile bağışıklık sistemini güçlendirelim.


1- Güneş Işığı
Gün ışığından ne kadar yararlanıyorsunuz bilmiyoruz ama fırsat buldukça güneşe çıkmalısınız. Özellikle güneşli havalarda kendinizi eve hapsetmeyin. Güneş ışığından bulunan D vitamini bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecektir.

2- Sigara ve Alkolü kullanmayın
Bağışıklık sistemini düşüren bir diğer etken sigara ve alkoldür. Elinizden geldiğince azaltmalı ve hatta bırakmalısınız.

3- Uyku saatine uymak
Günlük olarak ihtiyacınız olan uyku saatini almak bağışıklık sistemine doping etkisi yapmaktadır. Onun için uyku saatinizi belirlemelisiniz. Yetişkin insanların 7 ila 9 saat uykuya ihtiyacı vardır. Unutmayın uykunun saati kadar uykunun kalitesi de önemlidir. Karanlık bir odada uyumak ümmi sistemi güçlendirmektedir.

4- Bağışıklık sistemini güçlendirmenin bitkisel yollarını keşfedin.
Konusunda uzmanlar sağlık için etkili bitkisel yöntemler paylaşır. Onların kitaplarında ve programlarındaki bitkilerle ilgili detayları öğrenip hayatınıza geçirebilirsiniz. Tabi uzman hekime danışarak...

5- Bağışıklık sistemini düşüren nedenlerin başında STRES gelir.
Hayatınızda stresli dönemlerinizde daha çok hasta olduğunuzu biliyor musunuz? Yapılan araştırmalar stresin bağışıklık sistemi üzerinde yoğun bir negatif etkisi olduğunu göstermiş. O halde yapmanız gereken en önemli şey pozitif düşünmektir.
>>> İhtiyacınız Olan 50 Pozitif Olumlama
[post_ad]
6- Spor ve Egzersiz Yapın.
En etkili yöntemlerden birisi spor yapmaktır. Vücudunuzu güçlendirmek ve bağışıklık sisteminizi yenilemek için mutlaka haftanın üç günü spor yapın.

7- Sağlıklı Beslenin.
Doğal ürünleri tercih edin. Meyve ve sebze tüketin. Hayvansal gıdalar tüketin. Kısaca kendinize iyi bakın. Diyetinizle ilgili Doktorunuza Danışın.

8- Daha Çok Sarımsak ve Soğan Tüketin.
Doğal antibiyotik olan bu gıdaları hayatınıza dahil edin.  Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre sarımsak tüketmek ümmi sistemi güçlendirmektedir.  Diyetinizle ilgili Doktorunuza Danışın.

9- Organik Bal Tüketin.
Bal doğanın bize armağan ettiği harika bir yiyecektir. Hayatınıza balı dahil edin ve tüketmeye çalışın. Doğal ve Organik bal alın.
Diyetinizle ilgili Doktorunuza Danışın.

10- Gülmek Bağışıklık Sistemini Güçlendirir.
Şaşırtıcı ama gerçek yapılan araştırmalara göre gülmek bağışıklık sistemini güçlendiren bir etki yaratıyor. Onun için gülün ve bunu hep yapın :).


Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin 10 Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 21:00:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.