Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Ölümün Yaklaştığını Hissediyoruz.


Çevrenizde tanık olmuşsunuzdur. Ölen kişilerle ilgili anlatılan bazı şeyler vardır. Ölümünden bir hafta veya bir ay önce değiştiklerini... Son günlerinde farklı davrandığını söyleyen pek çok akrabası vardır. Değerli eşyalarını dağıtmak gibi veya küstüğü kişilerle barışmak gibi...
[post_ad]
Peki bu insanlar ölümün yaklaştığını nasıl hissediyorlar.

Bilime göre kokusunu alıyorlar. Evet ölümün bir kokusu vardır. Ölecek insan bu kokuyu fark edebilir diyor bilim. Bu kokunun adı putresin.

Yaşamı boyunca canlılar kendilerini korumak için bazı yollar keşfetmiştir. Biri öldüğünde çürüme kokusu yani putresin salgılar. Bu kokuyu alan bazı canlılar uzaklaşırken, leşle beslenen canlılar hedefe gider.



İnsanda bu kokuyu aldığında ilk verdiği tepki kaçmak ve uzaklaşmaktır. Yapılan deneylerde genellikle bu tepki veriliyor.

Peki sadece koku ölüme yaklaşması için yeterli bir olgu mu?
Hayır insan ölümün yakında olduğunu hissedebiliyor. Bu varlığı her zaman şüpheyle bakılan altıncı his dediğimiz olgudur. İç güdülerimiz bize yolculuğun bittiğini söyleyebiliyor. Bununla ilgili pek çok olay yaşanmış.

Ölüm olgusu insanın en çok merak ettiği ve düşündüğü olgulardan biridir. Bilinçli bir canlı için ölüm en zor kabul edilebilen durumlardan biridir.

Öleceğini bilerek yaşayan tek canlı insandır.


Ölümün Yaklaştığını Hissediyoruz. Reviewed by bilgierdemdir on 16:11:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.