Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Ruhsal ve Duygusal Arınmanın 7 Yolu


İyinin içinde kötü ve kötünün içinde iyi vardır. Yin ve Yang tam olarak bunu işaret eder. Tüm evrenin bu denge üzerine kurulu olduğu söylenir. Aşağıdaki mutlaka yukarı çıkar ve yukarıdaki ise aşağı iner. Aynı güneş ve gece gibi. En karanlık gecede bile yıldızları görmeniz mümkündür. Bu her şeyin içinde tersinin tohumu vardır. Ruhunuzu arındırmanın 7 temel yolu bu mantıktan geçer.

Sessizce oturun, hiç bir şey yapmayın, göreceksiniz bahar gelecek ve çimen kendiliğinden büyüyecektir. Zen Atasözü



1- Denge
Ruhsal arınma için öncelikle dengeye ulaşmamız gerekir. İnsanlar genellikle negatif duygularda takılı kalırlar. Yapmamız gereken düz çizgiye ulaşmaktır. Bunun için farkındalık teknikleri ile anı yaşamak ve zihni şu ana odaklamak gereklidir.

2- Bedensel dinginlik
Ruhsal arınma için bedensel olarak rahatlamak gereklidir. Bunun için bedenimizi dinlendirmeli ve huzurlu bir ortam oluşturmalıyız.

3- Zihinsel dinginlik
Bir diğer adımda zihinsel olarak dinginleşmek ve sakinleşmektir. Bunun en iyi yolu meditasyon ve nefes egzersizleridir.



4- İçsel Huzur
Olumlama yaparak ve dualar ile içsel huzura ulaşabiliriz. Günde 5 veya 10 dakika ayırmamız yeterlidir.

5- Pozitif Düşünceye Odaklanmak.
Ruhsal olarak arınmanın bir diğer önemli adımı pozitif düşünmek ve zihnimizi pozitife odaklamaktan geçer bunun için belli başlı terapiler ve yöntemler uygulayabilirsiniz.

6- Duygusal Dinginlik
Ruhun arınması için duygusal olarak sakinleşmemiz gerekmektedir. Ruhumuzun dinginliğe ulaşması için meditasyon ve farkındalık teknikleri uygulayabilirsiniz.

7- Günlük Sorgulama Teknikleri
Kişi her gün kendisine belli sorular yöneterek uygulanan bir tekniktir. Yaşam amacım nedir? Nihai gayem nedir? ve bunun gibi sorularla kişinin günü ve hayatı sorguladığı tekniklerdir.



Ruhsal ve Duygusal Arınmanın 7 Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 20:01:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.