Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kişisel Gelişimin 10 Gerçek Adımı


Kişisel gelişim deyince ilk aklımıza gelen belli yazarların kişisel gelişim kitapları oluyor. Ama kişisel gelişim aslında başlı başına insanın kendini en üst noktaya taşıması ile ilgili bir durum.

Psikolojide ego, süperego ve id serüveninin önemli basamaklarından biri. O halde kişisel gelişimin 10 gerçek adımını sizin için yazalım.
Mum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce yanmak gerekir.
Mevlana


1- Kendini bil.
Psikolojide ego ile spiritüalizm deki ego birbirinden ayrıdır. Psikolojideki ego kişiliğini arttırman ve güçlendirmen gerektiğini söyler. Bu sayede toplumun kuralları (Süper ego) ve Bilinçdışı (id) dengede tutabilesin. Bunun için insanın önce kendini bilmesi gerekir. Kendini tanıyan insan kişisel gelişimde ilk adımı atmıştır.

2- Kendini anla.
Bilme eylemi ile başlayan kendini tanıma süreci kendini anlama ve daha derin analiz etmeye götürür. Korkularımızın ve başarısızlıklarımızın temelinde kendimizi tam olarak anlamamak yatar.

3- Kendini sev.
Kişinin kendine duyduğu sevgi pek çok olumsuzluğu ve problemi yenmesinde büyük bir güçtür. Kişi kendini ancak bilir ve anlarsa sevebilir.

4- Kendine güven.
Kişinin ilk üç adımda başarı ulaşmasının ardından kişi kendine güvenir ve bu kişilikte yaşanmış depremleri ve problemleri düzeltmeye ve kişilikte yeni şeyler inşa etmeye yarar.

5- Kendini geliştir.
İnsan ancak okuyarak ve araştırarak kendini geliştirebilir ve tabii insanlarla tanışarak; yeni kültürler ve yerler gezerek. Kısaca insanın kişisel gelişimi için kendini geliştirmesinde yatar.

6- Kendini özgürleştir.
Kendini geliştiren insan kendini özgürleştirir. Özgürleşen insan daha çok gelişim sağlar. Tüm maddeler birbiri ile bağlantılıdır ve aslında temelde hepsi hızlı bir şekilde başarılacak maddelerdir.

7- Kendini bağışla.
Farkında değiliz ama çoğumuz zaten kendimize küs yaşarız. Yaşadığımız problemler ve gerginliklerde bilerek veya bilmeyerek kendimizi suçlarız. Fakat adımları gerçekleştirdikçe kendimizi affederiz.

8- Hayallerine inan.
Çok güzel bir söz var. "Ben büyük hayaller kurmuyorum. Siz küçük düşünüyorsunuz" diye. İşte başarının temelinde insanın hayalleri yatar. Unutmayın bugün dünyada güç sahibi çoğu şirket az sermaye ve büyük hayaller ile kurulmuştur.

9- Denemekten vazgeçme.
İnsanın en büyük yanılgısı bir şeyi bir kere deneyip bırakmaktan geçer. İlk seferinde başarılı olunsaydı. Herkes bugün holding sahibi olabilirdi. Ama çoğu holding sahibi pek çok kez batmıştır.

10- Kendine inan.
Bence son ve en önemli adım bu kişinin kendine inanmasıdır. Pek çoğumuzun kendine güveni varsa bile inancı yoktur. Ne yazık ki ikisi gerçekten ayrı şeylerdir. Kendine inanan insanda kendine güven vardır. Ama kendine güven insan inanç eksikliği yaşıyor olabilir.

Bu cümleler genellikle şöyle başlar. "Kendime güveniyorum ama başarılı olacağıma inanmıyorum". Kişinin kendine inanması için başarı yaşaması önemlidir. Onun için başarılı olduğunuz şeyleri göz ardı etmeyin. Bu yazıyı okumak bile başarıdır. Çünkü dünyanın Yirmide biri okuma yazma bilmiyor....

Kişisel Gelişimin 10 Gerçek Adımı Reviewed by bilgierdemdir on 19:13:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.