Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Olumlama yaparken yaptığım hata nedir?


Olumlamayı denemiş olabilirsiniz. Bazılarımız bu işte başarılı olmuş ve olumlamanın gücünü yaşamış olabiliriz. Fakat çoğumuz olumlamadan fazla bir fayda sağlayamıyoruz. Bunun en temel nedenleri şunlardır.

1- Olumlama tamamen olumlu cümlelerden oluşmalı; İfademizde çok gerekmedikçe olumsuz içerikli kelime kullanmamalıyız. Mesela; "Öfkem diniyor veya azalıyor" yerine "sakinleşiyorum veya huzurlu hissediyorum " demeliyiz.

2- Olumlu cümlelerin en büyük dezavantajlarından biri çabuk vazgeçilmesi. Ama doğrusu olumlamanın bir hayat tarzı olmasıdır. Öfke ve nefretin hayatımızda bu kadar rahat kol gezmesinin en büyük nedeni ne yazık ki olumlu düşünmeyi kendimize öğretememizdir.

3- Olumlama yapmak cümle tekrarlamak değildir. Evet ilk başta belli olumlu cümleleri tekrarlama ile başlar ama asıl amaç zihni olumluya çevirmek önemlidir. Eğer zihnimizi olumlu düşünceye çeviremezsek bir süre sonra olumsuzluklar bizi tekrar ele geçirir.

Bir zihin düşünün çevrenizdeki gerçekliği size şekillendirerek geri veriyor. O halde neden onu eğitip güzel şeyler vermesini sağlamayasınız.
[post_ad]
Olumlama yaparken yaptığım hata nedir? Reviewed by bilgierdemdir on 10:30:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.