Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kısır Döngü içinden Kurtulmak için 5 Yöntem


Zihin çok karmaşık ve biraz da takıntılıdır. Mesela diyelim ki anahtarlarınızı bulamadınız; beyniniz aynı noktaya dönüp gelir. Zihnimizin kötü bir yanı ise iki işe birden konsantre olamamasıdır.  Kısaca beyninizin bir bölümü anahtarları nereye koyduğunu düşünür durur. Bulana kadarda vazgeçmez.


Sizi bu kısır döngüden kurtaracak 5 basit yöntem öneriyoruz.

1- Şalteri kapatın
Basit bir yöntem buna imajinasyon çalışması diyebiliriz. zihninizde bir şalter olduğunu düşünün ve bunu düğmenin veya şalterin kapattığınızı hayal edin. Her düşünceniz geldiğinde bunu mutlaka uygulayın.

2- Kendinizi Telkin edin
Basit bir telkin için çok fazla bilgiye ihtiyacınız yok aslında. Yapmanız gereken kendinizi rahatlatacak cümleleri beyniniz kabul edene kadar söylemek. İçinizden veya sesli de söyleyebilirsiniz. "Anahtarlarımı buldum ve huzurluyum" " ben şu anda takıldığım tüm konulardan kendimi özgür kılıyorum.


3- Affedici olun
Çoğumuz takıldığımız konu yüzünden kendimizi suçlarız. Bunu yapmayın affedici olun. Bu size çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Zihninizin serbest kaldığını göreceksiniz.

4- Aklınızı farklı bir konuya yönlendirin
Aklımızı yönlendiremezsek o bizi yönlendirmeye devam edecektir. Zihninizi yönlendirin ve huzurlu hissedin. Aklınızı başka uğraşlara yönlendirin. Kitap okuyabilirsiniz.

[post_ad]

5- Boşverin gitsin
Bazılarınız bu imkansız diyebilir. Ama bir kere kafaya taktığınız şeylere boşver gitsin dediğiniz an kendinizi harika hissedeceksiniz. Bu çok basit kafanızı taktığınız şeyi düşünün ve bırakın sizi bastırsın O anda kocaman bir boş ver diyin.


insanlar geçmişte yaşamayı çok severler... Bu yeterince garip değilmiş gibi bazıları da geçirdikleri en korkunç zamana sarılır, ondan asla kopamazlar. Zihni geçmişle meşgul etmek, enerjinin aynı kısır döngü içinde harcanmasıdır. Bu durum devam ettikçe içine kapanık bir insan haline gelmenize yol açar ve gerçek kimliğinizi bulmanızı engeller... Lee Carroll Kryon

Kısır Döngü içinden Kurtulmak için 5 Yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 10:09:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Psikolojik bir savaşta kaybetmiş bir kitle bu savaşta çıkış yolu ararken sizin bulduğunuz çözüm psikolojik olarak kendi benliklerine üstün çıkmalarını tavsiye etmek mi? Saçmalamayi ve kopyala yapıştır yapmayı bırakınız. Şayet kişi psikolojisine üstün gelmeyi bilseydi zaten bir döngü içerisine girmeyecekti. Bir doktorun gelen hastaya "lütfen hasta olmamak için vs vs yapın" demesi gibi... kişi zaten hasta olmuştur ve doktorun söylediği de bir reçete görevi görmüyor. Sanki 5 yaşındaki çocukla konuşur gibi "kendinizi şuna inandirin, beyninizi şöyle kandırın, boşverin falan" resmen komedisiniz :)

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.