Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Etkili Konuşmak için 7 Teknik



Hepimiz etkili iletişim kurmak isteriz. Fakat bazen ne yazık ki söylemek istediklerimiz ile anlattıklarımız arasında dağlar kadar fark olabilir. Size bir kaç basit taktik önerebiliriz.

İetişim kısaca nedir dersek, karşıdaki kişiye kendi düşüncemizi söylemekten ibarettir. Etkili iletişimde ise çift taraflı olarak kurulan empati ile konu tarafların katkısı ile güçlenir ve sonuca bağlanır.

1- Etkili konuşacaksan heyecanını bir yakıt gibi kullan.
İnsanlar genellikle heyecan duygusunu bastırmaya yönelik hareket ederler. Ama aslında heyecan duygusu ateşleyici bir güçtür. Eğer heyecanınızı doğru yönetirseniz size büyük bir katkısı olabilir. Bunun için içinizdeki heyecana odaklanın ve onu kabul edin. Çünkü önemli konuşmalarda heyecanımız her zaman artar.

2- Çok konuşmak ve bir şeylerin üzerinden sürekli tekrar etmek.
Tamamen yanlış bir eylemdir. Kişiyi aynı şeyleri söyleyerek ikna edebilirsiniz. Fakat gerçek çok daha basittir. Kişiye söylemek istediğiniz sözleri tane tane ve düzgün bir diksiyonla iletmeniz gerekmektedir.

3- Söylediğiniz şeye önce kendiniz inanın.
Bir fikriniz var ve bizce müthiş bir fikir ve fakat tereddütleriniz var. O halde önce kendiniz fikrinize güvenin.

4- Etkili konuşma, etkili tartışmadır.
Karşınızdaki kişi söylediğiniz şeye bu harika bir fikirmiş diye yaklaşmaz. Onu ikna etmelisiniz. Bunun içinde konuyla ilgili bilgi birikiminiz olmalıdır.

5- Konuyla ilgili hikayeler ve atasözleri
Bir konuşmada eğer hikaye veya atasözleri ile konuyu zenginleştirirseniz göreceksiniz ki etkili ve güçlü bir konuşma elde edersiniz.

6- Zamanı iyi değerlendirmek.
Çoğu önemli konuşma (iş görüşmeleri veya kararlar) kısa sürer. Söylemeniz gereken en önemli noktaları sakin  ve güzel bir dille anlatmaya özen gösterin.

[post_ad]
7- Şakalar ve Empati önemlidir.
Karşınızdaki kişinin ruh halini anlamak ve onunla o şekilde konuşmak çok önemlidir. Ayrıca tartışma ortamını yumuşatmak için araya serpiştireceğiniz bazı şakalar (fıkra demiyorum :) ) Kelime cambazlıkları ama karşıdaki kişiyi yermeden ve üzmeden uygularsanız etkili bir konuşma elde edersiziniz.

2. bölümde daha detaylı olarak diğer maddeler verilecektir.

Etkili Konuşmak için 7 Teknik Reviewed by bilgierdemdir on 09:51:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.