Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Zekayı En Çok Geliştiren 5 Yöntem


Araştırmacılar, akıcı zeka ve kristalize zeka olmak üzere zekanin iki çesidi bulundugunu söylüyorlar. Akıcı zeka, yeni sorunları ve durumları ile ilgili konuları düşünür.

Kristalize zeka ise bilginin saklanması ve bu bilgilerin doğru ve stratejik olarak kullanılmasıdır. Ayrıca akıcı zekanın kullanılması ile ilgili durumları yönetir. Günümüzde yapılan zeka testleri bu iki zeka türüne daha çok odaklanmaktadır. Bir diğer test ise kısa süreli hafıza testleridir.

Yapılan bazı araştırmalar ve araştırmacılar; akıcı zekayı en çok bu yöntemlerin geliştirdiğini söylüyor.

Yeni Şeyler Öğrenme Tutkusunu Geliştirin.
Sürekli yeni bir konu öğrenmeye çalışın. Beyni ve zekayı çalıştıran en büyük durumlardan biri hiç bilmediğimiz bir olay veya konu üzerinde araştırma yapmaktır.

Yeteneklerinizi her gün zorlayın.
Bir konu üzerinde iyi olabilirsiniz. Araştırmalar gösteriyor ki zekayı arttıran faktörlerden biride bildiğiniz konuda en üst noktaya ulaşmaktır.
[post_ad] Yaratıcı düşünmeyi öğrenin.
Bir sorun veya konu üzerinden pek çok farklı çözüm bulmaya çalışın. Zeki insanların yaptığı en büyük şey hayatlarına sürekli yeni çözümler oluşturmalarıdır. Bir konuyu veya olayda tek bir çözümle kalmayın. Farklı ve yaratıcı düşünmek zekanızı geliştirir.

Zor yoldan çözün.
Yapılan araştırmalar zekayı geliştiren en büyük faktörlerden birinin zorlanma ve baskı altındaki çözümler olduğunu gösteriyor. Onun için kolay çözümler iyi olabilir ama zor yollar her zaman daha çok şey öğretir ve zekayı geliştirir.

Sosyal olun.
Eğer çevrenizdeki insanlarla iletişiminizi arttırırsanız, zekanızda doğru oranda ilerliyor. Zeka gelişiminde sosyal zekanın rolü büyük.


Zekayı En Çok Geliştiren 5 Yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 21:52:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.