Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Mutluluğa Engel Olan 5 Büyük Hata


Araştırmalar gösteriyor ki insanların mutluluk kavramları birbirlerinden farklı olabiliyor. Mutluluk duyduğumuz kavramlar toplumlara, ülkelere ve farklı kültürlere değişebiliyor. Fakat mutluluk yinede temelde aynı etkenlere bağlı oluyor. İnsanları mutsuz eden kavramlarda değişiklik gösterse de temelde aynı noktaya varıyor. Gülümseme ise her kültürde aynı ve güzel...


Mutluluğu Engelleyen 5 Büyük Hata

Aşırı Düşünmek
Yaşamın bize getirdiği değerlerden biri düşünmektir. Hepimiz sorunlarımızı çözmek ve hayatımızı güzelleştirmek için belli konuları düşünüyoruz. Ama bir konu veya konular hakkında sürekli düşünceler içindeysek işte buna aşırı düşünme diyoruz. Aşırı düşünmek bizi anın içinden alıyor. Genellikle gelecek ile ilgili düşünceler veya geçmiş problemler bizi aşırı şekilde düşüncelere itiyor.
Mutluluğumuzu engelleyen ilk şey aşırı düşünmektir çaresi ise farkındalık ve meditasyon.

Kıyaslama Yapmak
Başkaları ne yapıyor ne alıyor ve nasıl yaşıyor benim hayatım neden böyle değil dediğimiz zaman mutluluğumuzu bir kenara alıyoruz. İnsanlar özellikle magazin takip ederken veya bir ünlünün hayatını izlerken bu duyguyu yaşıyabiliyorlar. Sosyal medyada takip ettiğimiz arkadaşlarımızın hayatlarına da kıyaslama yapıyoruz. Mutluluğumuzu engelleyen ikinci şey kıyaslama ve çaresi ise kendini sevmek ve kendi hayatına odaklanmaktır. Unutmayın hepimiz farklı bir yolculuktayız.
[post_ad]
Negatif Düşünmeyi Bırakamamak
Yapılan araştırmalar Dünyada büyük bir çoğunluk negatif düşündüğünü söylüyor. Yani büyük çoğunluğumuz kötümseriz. Bu temelde beynimizin bu şekilde çalışmasına dayanıyor olabilir. Beynimiz bizi kötü durumlardan koruyabilmek için içgüdüsel olarak negatif düşünmeyi seçiyor olabilir. Fakat bu bir yere kadar işe yarasa bile hayatımızda bazı büyük problemlere neden oluyor olabilir. Kısaca negatif düşündüğümüzde mutluluğumuzu engelliyoruz. Çaresi ise kesinlikle pozitif düşünmekten geçiyor diyebiliriz. >>> Pozitif düşünceye odaklanın 7 yöntem

Nazik ve Saygılı Olmamak
Aslında çevremize ve kendimize nazik ve saygılı olduğumuzda enerjimizi pozitife çekeriz. Teşekkür etmek ve Günaydın merhaba gibi güzel sözler insanları birbirine bağlayan ve mutluluğu arttıran güçlü etkenlerdir. Nazik olmamak mutluluğumuzu hiç düşünmediğimiz kadar kötü etkiler ve bunun çaresi kesinlikle kibar olmaktan geçer.

Mutluluğun Özünü Anlamamak
Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun?' diye sordular. Ben de onlara 'Mutlu olmak istiyorum' diye cevap verdim. Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, hayatı anlamadıklarını söyledim. John Lenon
Hepimiz sorumluluklarımızı önemsiyoruz. Fakat mutluluğumuzu sürekli erteliyoruz. Bunu kendi ellerimizle yapıyoruz. "Şu işi alırsam kutlayacağım" "Şunu yaparsam mutluluktan uçacağım" Hep bir beklenti ve sonuç ilişkisine sokuyoruz kendimizi. Gerçek ise mutluluğun sadece iç dünyanda keşfettiğin etkenlere bağlı olduğudur.

Bize öğretilen başarıdan sonra mutluluğun geldiğiydi. Şöyle söyleyeyim bu tamamen yanlış. Mutluluk başarıdan önce gelir ve başarıya sebep olur. Mutlu olduğunuzda daha iyi çalışırsınız ve idrak seviyeniz artar. Onun için her şeyi bir kenara bırakın ve mutlu olmanın özünü anlayın. O her şeyin anahtarıdır.

Her olayın güzel yönlerini görmeyi öğrenin. Kendinizi acımasızca eleştirmeyin ve sevginin gerçekten hayattaki en güçlü enerji olduğunu fark edin. Güzel bir dünya istiyorsanız güzel insanlara ihtiyacımız var. Güzel ruhlu ve iyi kalpli insanlara. Çevrenizdeki bir insanı mutlu ettiğinizde inanın ondaki pozitif enerji size fazlasıyla dönecek.  
Mutluluğa Engel Olan 5 Büyük Hata Reviewed by bilgierdemdir on 15:10:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.