Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Birinin Yalan Söylediğinin 7 İşareti


İnsanlar yalan söylediklerinde belli psikolojik durumlar yaşarlar. Yalan doğal bir durum değildir. Çoğu insan bu durumla başa çıkamaz ve yalan söylediğini bir şekilde belli eder. Fakat bazı insanlar bu konuda daha ustalaşmışlardır. İşte bu yalancıları yakalamak için 7 psikolojik işaret.

Yalan söyleyen gerginlik yaşar.
Ne kadar iyi bir yalancı olsa da bir gerginlik yaşar. Bu ise bedenine ve hareketlerine yansır. Mesela çevresindeki bir eşya ile oynayabilir veya ellerini sürekli kütletebilir. Ayaklarını sallayabilir. Ama mutlaka gerginliği dışarı çıkar.

Kurmaca bir öykü kendini belli eder.
Bir yalan ile gerçek arasında büyük farklar vardır. Yalanlarda hikayenin çoğu noktaları boştur ve gereksiz detaylarla süslenmiştir. Bu noktalarla ilgili soru sorulduğunda kişi tekrar yalana başvurur ve en sonunda hikaye çöker. Onun için can alıcı sorular sormaya devam edin.

Yalan bir anı olmadığı için unutulur.
Biri yalan kurgusunu anlattıktan sonra bir kaç gün sonra tekrar sorun. Göreceksiniz bazı detaylar ve önemli noktalar değişmiş olacaktır. Bir kişi bir yalanı ne kadar çok anlatırsa o kadar çok yalan hikaye değişir.
[post_ad]
Bu bir yalan denildiğinde.
Kişiye anlatığı şeyin doğru olmadığını söylediğinizde çok güçlü bir savunmaya geçiyorsa ve büyük bir tartışma yaratıyorsa elinizde bir işaret daha var demektir.

Davranış değişiklikleri yaşar.
Kişi sakin bir insansa yalan söylerken endişeli bir hale bürünebilir veya endişeli ise sakin bir hale bürünebilir. Bu yalan söylerken insanların genellikle başına gelen bir durumdur. Eğer kişi yalan söylüyorsa duygusal ve davranışsal olarak değişir çünkü baskı altındadır.

Beden dili.
Çoğu yalan söyleyen kişiler göz kontağı kurmazlar. Ellerini sürekli burun ve yüzlerine götürme hissi yaşarlar. Bazı yalan söyleyen kişilerde ise aşırı bir göz kontağı kurma eylemi vardır. Bu normalde yapmadığı bir davranış ise bir işaret daha yakalamış olabilirsiniz.

İçgüdü.
Bilinçaltınız sizin için harika bir rehberdir. Yalan söyleyen kişi için içinizde zaten bir sezgi doğmuş olabilir. Sezgilerinizi mutlaka dinleyin. Çünkü bilinçaltınız belki çoktan yalanı yakalamıştır.
Kaynak: webmd.com

Birinin Yalan Söylediğinin 7 İşareti Reviewed by bilgierdemdir on 17:52:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.