Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

5 Muhteşem Düşünce ile Hayata Tutunun



Bir fırtına yaşamışızdır. Bazen birileri hayatımızı altüst etmiş ve çekip gitmişlerdir. Ama bu bizim devam etmemizi engelleyemez. Biz bir ağaç gibiyiz. Dallarımız kırılsa bile köklerimiz yerinde durduğu müddetçe yaşamaya devam ederiz. Bu 5 muhteşem düşünce ile hayata farklı bakın.


Japon sanatı
Japonlar kırılan bir eşyayı altınla tamir ederler. Bunun altında yatan düşünce ise bir obje kırıldığında içindeki gerçek güzellik ortaya çıkar. Kırıldığınızda şunu bilin içinizdeki gerçek güzellik ortaya çıkacak ve daha güçlü ve güzel olacaksınız. Buna japonlar Kintsugi diyorlar...


Bırakmayı öğren. Mutluluğun anahtarı budur. Buda
Bu basit sözün altında büyük ve değerli anlamı kavradığınızda gerçek güzellik ve huzur sizi bulur. Bırakmak vazgeçmektir ama vazgeçerken kendi iyiliğin için vazgeçersin. Bir dala tutunursun ve daldaki dikenler ellerine batar. Bıraktığında nehir seni sürükler ve yolculuğuna devam edersin.




Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar. Ama unutma ki rengarenk gök kuşağı yağmurdan sonra çıkar. Mevlana
 Hayat bizi bazen gerçekten çok üzer ve bazen sanki dertlerimiz bitmeyecekmiş gibi gelir. Ama gerçek; acının biteceği ve güzelliğin geleceğidir.
[post_ad]
Beni öldürmeyen acı güçlendirir. Friedrich Nietzsche
Her zorlu durum size bir deneyim kazandırır. Doğa göstermiştir ki büyük felaketlerden sonra kalan türler en güçlü türlerdir. Kısaca yaşadığınız acı deneyime ve güce dönüşecektir.

 Kolay bir hayat için dua etmeyin. Daha dirençli ve güçlü olmak için dua edin. Bruce Lee
Hepimiz kolay ve rahat bir hayat istiyoruz. Ama gerçek şu ki bunu güçsüz ve dirençsiz iken asla elde edemeyiz. Onun için mücadele etmeli ve kazanmalıyız.

5 Muhteşem Düşünce ile Hayata Tutunun Reviewed by bilgierdemdir on 16:18:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.