Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Zaman Yolculuğu Yakında Gerçek Olabilir



Bilim kurgu filmlerinin en sevilen konularından biri gerçek oluyor. Takyon parçacıkların ışıktan hızlı gittiği ve var oldukları kanıtlanamamıştı. Ama bir grup fizikçi nötrino parçacıklarının ışıktan hızlı gittiğini tespit etti. Einstein izafiyet teorisine göre bir madde ışıktan hızlı gidebilirse zamanda yolcululuk edebilir.

Kesin tanılar olmasa bile belli gözlemlerle ışıktan hızlı giden bir parçacık bulundu. Gelecekte zamanda yolculuk mümkün olabilir. Peki asıl soru gelecekte bir zaman makinesi bulunduysa neden kimse geçmişe dönmüyor.

Zamanda yolculuk bizim bilim kurgu filmlerinde izlediğimizden biraz farklı olabilir. Nasıl mı? Bilimkurgu filmlerinde genellikle tek düzenli bir zaman ve tek bir evrende yolculuk edildiği üzerine senaryolar yazılır. Ama kuantum işin içine girdiyse ve siz parçacıklar kanuna göre hareket edecekseniz. Basit bir durum söz konusu.


Paralel Evrenler
Bir zaman yolculuğunda istenilen bilinen düzenli çizgide ileri veya geri gitmektir. Ama bildiğiniz gibi zaman aslında düz bir çizgide ilerlemez. Bunu algılayamayız. Çünkü bize her şey ileri gidiyormuş gibi gelir. Aslında zaman belli pek çok yöne doğru 5 boyutlu olarak hareket etmektedir.
Zaman çok yönlü hareket ediyorsa biz neden fark etmiyoruz. Dünya saatte 1670 km hızla kendi etrafında dönmektedir. Peki hiç bu dönüşü fark ediyor muyuz? Tabii ki hayır. Aynı şekilde güneşin etrafında ise 108.000 km hızla dönüyor. Sarsıntısız ve tamamen izole bir tren düşünün. Tren 1000 km hızla yolculuk ediyor. Sizce biz hızı fark eder miyiz. Eğer bir pencere yoksa kesinlikle hiç hareket etmiyormuşuz gibi gelir.

Aynı mantıkla zamanın çok yönlü hareketini de algılayamıyoruz. Çünkü bunu algılayabilecek doğru veriler elimizde yok. Fakat bazı bilim insanları; zamanın her anının, aynı anda yaşandığını iddia ediyorlar. Kısaca her an şimdide yaşanıyor. Fakat biz bunlardan sadece şimdiki anı yaşıyoruz. Diğer anları ise anı olarak hatırlıyoruz. Her yaşadığınız an için paralel evrenler olabilir.

Kısaca sizin olmadığınız veya çok ünlü olduğunuz bir evren kuantum fiziğine göre var. Zamanda yolculuk yapıldığında ise yeni bir paralel evren açılıyor olabilir. Kısaca belkide zaman makinesi zaten bulundu. Ama biz yanlış evrendeyiz.


Zaman Yolculuğu Yakında Gerçek Olabilir Reviewed by bilgierdemdir on 22:40:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.