Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Muzun Sağlığa Faydaları



Pek çoğumuz benekli ve siyahlanmış muzu bayatlamış olarak görürüz. Fakat bu yazıdan sonra siyah benekli ve siyahlanmış muz yemeye başlayacaksınız. Muz'da yüksek miktarda TNF ve Antioksidanlar bulunmaktadır. Ama araştırmalar muzdaki kanser önleyici TNF ve Antioksidanların 3 katı arttığını belirtmişlerdir. TNF tümer nekrozu faktörü kanserli hücrelerin yıkımını sağlayan bir sitokindir. Kısaca muz kanser hücrelerinin düşmanıdır.



Muzun bilmediğiniz 3 sağlık nedeni daha vardır.

Mide ekşimesi
Muz mide ekşimesi ve reflü belirtilerinin azalmasına yardımcı olur. Midenizi rahatlatır.

Kan basıncı
Muz düşük sodyum seviyesi ve yüksek potasyum seviyesi ile kan basıncının düşürülmesine yardım eder ve kalp krizi ve felç riskini azaltır.

Depresyon ve Psikolojik tabanlı problemlerde
Muzda yüksek düzeyde triptofan vardır. Triptofan mutluluk hormonu dediğimiz Serotonin ve Melatonin üretilmesini sağlayan amino asittir. Bu amino asiti vücut üretemez. Besinlerden alınması gerekmektedir. Serotonin salgılanması ile beden huzurlu ve mutlu hisseder. Muz bu tarz rahatsızlıklarda ya da kendinizi kötü hissettiğinizde yardımcı bir rol oynayabilir.
bu yazıyı da konuyla ilgili>>>Limonu kesip başucunuza koyduğunuzda
Muzun Sağlığa Faydaları Reviewed by bilgierdemdir on 17:30:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.