Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Mutlu Olmak için Bu 10 Şeyi Bırak


Bazı şeylerden vazgeçtiğimizde, mutluluk kendiliğinden ortaya çıkar. Bunlar hayatımızda ihtiyacımız olduğunu düşündüğümüz şeylerdir. Ama aslında, bizim sadece huzura ve mutluluğa ihtiyacımız vardır. Mutluluğumuzu engelleyen bu 10 şeyden vazgeçmeliyiz.

Vazgeçmen gereken 10 şey


1. Her şeyin İyisine Sahip Olma İsteğinden Vazgeç
Hepimiz hayatta her şeyin en iyisini isteriz. Bu bir yaşama güdüsüdür. En iyi araba, en iyi ev, en güzel eşyalar ve liste böyle gider. Ama bu istekler mutluluğumuzu gölgeler. İsteklerimiz bizi beklentiye sokar. Beklentiler ise hayal kırıklıklarına dönüşür.

Tabii ki iyi şeylere sahip olmayı istemeliyiz. Ama bunları takıntı haline getirmemeliyiz. İhtiyacımız olan bir koltuksa ve bu evimizde varsa bu mutlu etmeli bizi. İhtiyaçlarımız karşılayan bir hayatımız varsa buna şükretmek yapılacak en güzel davranıştır
''İnsan beklentisi kadar mutludur. Formül: Sıfır beklenti, sonsuz mutluluk ..'' Robin Sharma
2. Hayatı Kontrol Etme İsteğinden Vazgeç
Kontrol; hepimizde var olan basit bir dürtü. İşleri kontrol edebilirsin. Ama tüm hayatı kontrol edemezsin. Kontrol yapay bir şeydir. Doğanın bir yöntemi değildir. Doğa karmaşık ama bir o kadar güzeldir. İnsan olarak bize ilk öğretilen şey kontrol etmektir. Ödevini kontrol et. Çantanı kontrol et.

Bunlar bir yere kadar doğrudur. Ama biz bir şeyi gözden kaçırırız. Tüm hayatımızı kontrol etmeye çalışırız. Çevremizdeki insanları da öyle. Ama hayat basittir. Akışına bırak ve hayatın sunduğu güzelliklere odaklan.
Hayat, devamlı değişen doğal olguların zinciridir.  Lao Tzu
3. Kendini Suçlamaktan Vazgeç
Kötü şeyler başımıza gelebilir ama sürekli olarak kendimizi suçlamaktan vazgeçmeliyiz. Yaşadığımız sorunları kabul etmeli ve çözmeliyiz.

4. Düşüncelerinle Tartışmaktan Vazgeç
Kafamızın içinde sürekli bir  tartışma ve konuşma halindeyiz. Bundan vazgeçmek önemli. Çünkü aslında bu doğal bir durum değil. Şöyle düşünün sesli olarak yanınızda kendiyle konuşmaya ve tartışmaya başlayan bir insan var. O insan hakkında ne düşünürdünüz.

5. Başkalarıyla Karşılaştırma Yapmak
Ahmet yeni model araba almış ben hala alamadım veya Ayşe'nin yeni koltukları var benim yok. Ne kadar yanıltıcı bir tutum gerçekte değil mi. Düşünün sürekli olarak kendinizi başkalarıyla ve onların başarılarıyla karşılaştırdığınızda iç dünyanızda neler oluyor. Size söyleyeyim. İç dünyanız tamamen negatife açık bir hale geliyor. Mutluluğun en önemli etkeni kendine güvendir. Siz bu güveni kaybederek kendinize ve mutluluğunuza zarar veriyorsunuz.
[post_ad]
6. Başkalarını Etkileme İsteğinden Vazgeç
Hayat; büyük bir etkileme şampiyonası gibi değil mi? Kuşlar en güzel şarkılarını ve danslarını eşlerini etkilemek için kullanırlar. Tavus kuşları başlı başına güzellik abidesidir. Düşündüğünüzün aksine harika renkli kuyrukları olan erkeklerdir. Ama gerçek şu biz zeki canlılarız ve kendimiz için yaşamalıyız. Birilerine etkilemeye çabalamak büyük bir mutsuzluk yaratabilir bizde.

7. Şikayetten ve Söylenmekten Vazgeç
Sabah uyandığımda yine bir iş günü diye söylenmeye başladım. İşe gittiğimde ise bu söylenme devam etti. Neden bana daha çok iş veriliyor. Neden bu beni buluyor. Eve döndüğümde ise yorgundum ama oğlumun ödevlerine yardım etmem gerekiyordu. Ne yaptım dersiniz söylenmeye devam ettim ve yatarken şunu fark ettim. Boş boşuna kendimi ne kadar çok mutsuz etmişim...

8. Etiketten Vazgeç
Sadece pahalı elbise etiketlerinden değil. Tüm hayatımıza yapıştırdığımız etiketlerden. Mühendis etiketinden mimar etiketinden zengin etiketinden ya da fakir etiketinden diğer tüm etiketlerden vazgeçin. Mevlanın güzel bir sözü var. İnsan dediğin gözden görüşten ibarettir. Nasıl bakarsan öyle görürsün.

9. Geçmişten Vazgeç
Geçmişini kabul ettiğinde geleceğinle ilgili en güzel şeyi yapmış olursun. Hesaplaşılmamış bir geçmiş seni mutsuz ve çaresiz hissettirir. Eski defterleri kapattığında yepyeni bir sayfa önünde açılacaktır.

10. Başkaları Ne Düşünür Fikrinden Vazgeç 
Bizim için başkalarının ne düşündüğü önemlidir. Eğer bir hayalimiz varsa genellikle başkalarının fikirlerini almak isteriz. Ama bazen bunun ötesine geçeriz. Diğer insanlar hayatımıza müdahale eder. Bu ise mutsuzluğumuzu arttırır. Şöyle düşünün onların hayatlarına müdahale etmenize ne kadar izin veriyorlar. Neredeyse hiç değil mi? Senin hayatın sadece sana ait. Mutlu yaşamakta özgürsün...
Mutlu Olmak için Bu 10 Şeyi Bırak Reviewed by bilgierdemdir on 18:50:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.