Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kırmızı Pancarın 5 Muhteşem Etkisi


Kış aylarının en güçlü antioksidan özelliği bulunan kırmızı pancarın 5 muhteşem faydası nedir? Bu yazımızda anavatanı Türkiye olan ve diğer ülkelere buradan yayıldığı düşünülen bu bitkiyi tanıyalım. Eğer sağlıklı bir yaşam için adım atıyorsanız kırmızı pancarı bir yerlere not edin. Bu harika ve sağlıklı etkilerini okuyunca hemen almak isteyeceksiniz.

! Önemli Uyarı: Uzman hekiminize başvurarak kırmızı pancarı tüketmeniz önerilmektedir (Özellikle böbrek ve şeker hastaları doktorlarına danışmalıdır). Yüksek besin değerleri yüzünden tavsiye edilen 1 haftada sadece 2 gün, yarım veya bir pancar tüketilmesidir. Çok pancar tüketimi sağlık problemlerine neden olabilir.


Kan basıncını düzenler.
İçinde bulunan nitrat yenildiğinde nitrit oksite dönüşür ve kan damarlarını rahatlatır. Kan basıncınızın düzenlenmesinde kırmızı pancarın faydası olabilir.

Kalp Krizi Riskini düşürebilir.
İçinde bulunan betalainler  ve zengin b vitamin folat kalp krizi riskini azaltabilir. Homosistein düzeyini düşürmeye yardım edebilir.

Sporcu yiyeceğidir.
Pek çok sporcunun gizli formülü kırmızı pancardır. Sporcular dayanıklılıklarını arttırmak için bu harika sebzeyi tüketirler. Yapılan bilimsel araştırmalar pancar yiyen bisikletçilerin diğerlerine göre çok daha uzun süre pedal çevirdiğini kanıtlamıştır.

Beyin fonksiyonunu arttırabilir.
Ne kadar düzenli kan basıncı o kadar sağlıklı bir beyin. Beynimiz için en önemli şey kandır. Pancarda bulunan nitratlar kan basıncını düzenleyebilir ve damarları genişletebilir bu sayede beyin fonksiyonlarımız gelişir ve daha iyi düşünürüz.

Sağlıklı bir karaciğer.
içinde bulunan betalainler ve vitaminler ile vücuttaki sağlıklı enzimleri harekete geçirdiği söylenmektedir. Karaciğer yağlanmasını ve kolestrolü düşürmede yardımcı olabilir.


Kaynak:
http://expandedconsciousness.com/
Kırmızı Pancarın 5 Muhteşem Etkisi Reviewed by bilgierdemdir on 19:34:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.