Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Dejavunun Sırrı Zaman ve Mekan Sadece Bir İlizyon mu


Yaşanan bir olay; daha önce yaşamış gibi geliyorsa, bilim buna dejavu diyor. Beyninizin yaşadığı bu olay için bilim beyinde yaşanan anlık bir algı karmaşası diyor. Belki öyle, ama derinlere baktığımızda kuantum teorisinin izlerini görebilir miyiz? Öncelikle dejavu yaşamış insanlar bunu bilirler. Bu öyle sıradan bir his değildir. O anı veya olayı kesinlikle daha önce yaşıyormuşuz gibi gelir. Bu his çok güçlüdür.
Ete kemiğe büründüm. Yunus diye göründüm.
!Önemli bir sağlık uyarısı Dejavu duygusunu çok sık yaşıyorsanız bir uzman doktora başvurmalısınız. Bu duygu beyinde yaşanan bir problemin habercisi olabilir.

Peki bir "anı" yaşamadan daha önce yaşamak mümkün mü? Cümle biraz kompleks ama kuantum fiziği de öyle. Paralel evrenler teorisine göre bu kesinlikle mümkün. Alternatif evrenlerde yaşanmış bir olayı bizim algılamamız ve tekrar yaşıyormuş gibi hissetmemiz; kuantum teorisine göre mümkün. Kısaca paralel bir evrende yaşadığımız olayı tekrar yaşadığımızda beynimiz bu sinyali almış olabilir.
[post_ad]
Teori olarak konuşalım. Kuantum fiziğine göre her şey tamamen enerji. En küçük parçacık enerji. Kısaca yaşadığımız evren tamamen bir enerji evreni. Peki biz her şeyi neden gayet katı algılıyor ve newton fizik kuralları ile hareket ediyoruz. Çünkü kuantum fiziği bunu tercih ediyor. Kısaca gerçek algımız bu şekilde gelişti ve biz bunu gerçek olarak algılıyoruz.

Dejavu duygusunu yaşayan insanlar için bu çok şaşırtıcı bir deneyimdir. O anda yaşanan his kesinlikle o olayı daha önce yaşamış gibi gelir. Tüm mesele zamanı algılayışımızla ilgilidir. Biz zamanı düz bir çizgide tek boyutlu olarak algılarız. Ama gerçekte zaman sürekliliği bundan çok daha farklıdır.

Ermişler için zaman ve mekan kavramı çok farklıdır. Hacı Bektaş Veli vefatından sonra cenazesine beyaz atlı yüzü peçeli bir adam gelir. Cenazeyi yıkar ve tek başına kefenler. Saru İsmail bu kişiyi merak eder ve peçesini indirir. Görür ki peçenin altındaki Hacı Bektaş Velidir. Hacı Bektaş Veli der ki "Er odur ki, ölmeden önce ölür ve kendi bedenini yıkar. Buna ermeye çalış" ve hızlıca uzaklaşır. 

Esinlenilen Kaynak:
isoulscience.com

Dejavunun Sırrı Zaman ve Mekan Sadece Bir İlizyon mu Reviewed by bilgierdemdir on 19:13:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.