Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Zekayı Anneden Duygusallığı Babadan Alıyoruz



Eğer zeki biriyseniz annenize teşekkür etmelisiniz. Son yapılan araştırmalar zeka genlerinin tamamen x kromozomundan geldiğini gösteriyor. Kısaca eğer bir erkekseniz zekanızı tamamen annenizin genlerine borçlusunuz. Bir bayansanız zeka genlerinizi hem annenizden, hemde babanızdan almışsınızdır.

Bu alanda ilk öncü çalışma Cambridge Üniversitesinde 1984 yılında gerçekleştirilmiştir. Zeka genlerinin kadınlardan geçtiğinin ilk kanıtları bu üniversite çalışmaları ile bulunmuştur.

Bu konuda pek çok araştırma yapılmış ve hala yapılmaktadır. Araştırmalar her seferinde zekanın kadın genlerinden geldiğini kanıtlar niteliktedir.
[post_ad]
Anneden gelen genler beyin korteksini oluştururken, babadan gelen genler limbik sistemi oluşturmaktadır. Bu da duygusal zekamızın babamızdan geçtiğini göstermektedir.İç güdülerimizi de babamızdan aldığımızı belirten uzmanlar %60 zeka oluşumu ailenin genleri ile ilgili olduğunu belirtiyor. Geriye kalan %40 ise çevre ve kişinin kendi gelişimi ile ilgili deniliyor.

Sonuçta ise eğitim her zaman kişinin gelişiminde önemli bir role sahip. IQ seviyesi yüksek olan bir birey doğru şekilde yönlendirilmediyse ne yazık ki kendine ve topluma faydalı olamıyor. Burada da en önemli rol yine anne ve babalara düşüyor.

kaynak: http://www.theearthchild.co.za/
Zekayı Anneden Duygusallığı Babadan Alıyoruz Reviewed by bilgierdemdir on 14:59:00 Rating: 5

2 yorum:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.