Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Linkedinde Yapılan 8 Yanlış


Linkedin kullanıyorsanız bu yazımızı mutlaka okuyun. Linkedin profesyonel bir sosyal ağ hizmetidir. Kısaca facebook'un iş hayatı için olanı diyebiliriz. Ama bu tanım bir yere kadar geçerlidir. Biz millet olarak her şeyi çok farklı açılardan değerlendiren bir toplumuz. Kısaca tüm dünya için geçerli olan yöntemler bizim için pek geçerli olmayabiliyor. Linkedin de tabii bundan payını alıyor. Neden mi?

Öncelikle size linkedinle tanışmamı anlatmak istiyorum. Bir iş arkadaşım linkedin kullandığını çok kişiye ulaşılabildiğini söyledi. Bir profil oluşturduk. Arkadaşım kısa bir tanıtım yaptı.

Sonra kişi ekleme yerini gösterdi. Linkedin ise tanıyabileceğim kişileri gösterdi. İşaretlemeye başladım. Arkadaşım şunlarda senin meslekten işaretle dedi. Sonra ise amaçsızca bir kişi ekleme durumuna döndüm. Fakat daha sonra linkedinde büyük bir yanlış yaptığımı anladım. Gereksiz görseller ve haberler bolca beni bulmaya başladı ve linkedin tabii amacından uzaklaştı. Peki Linkedinde yaptığımız 8 yanlış nedir.

1- Amacınızı belirlemeden linkedin'de kişi eklemeyin.
Linkedin sizi doğru kişilere ulaştırmak için kurulmuş bir sosyal ağ. Doğru bir iş ağı kurduğunuzda bağlantılarınız ile pek çok şeyi başarabilirsiniz. Ama amaçsızca bir kişi ekleme mantığı ile devam ediyorsanız, üzgünüm sadece zaman kaybı olacak bir platform elde ettiniz.


2- Linkedin ve Facebook bambaşka iki dünya.
Bunu anlamak çok önemlidir. Linkedini facebook gibi kullanan pek çok kişi var. Facebook duvar yazılarınızı ve ne düşündüğünüzü önemser. Linkedin ise ne iş yaptığınızı ve iş hayatınızda neler başardığınızı yayınlamanız için kurulmuştur. Facebook'ta Ayşeyle kahve içmenizi paylaşmanız harikadır. Ama linkedin'de amaç kahveyi kimin ürettiği ve kahve içtiğiniz kafenin kaç kişi çalıştırdığıdır.

3- İnsanları mesajlara ekleyip toplu mesaj atmak.
Gerçekten tüm gerekli bağlantılarınızı ekleyip mesaj attığınızda ne oluyor? Bir sonuç alabiliyor musunuz? Kesinlikle sonuç almanız çok düşük bir ihtimal. Fakat profilinizde paylaştığınız ve beğeni aldığınız işler ile kendinizi ve firmanızı tanıtırsanız büyük başarılar elde edersiniz. İnanın size ihtiyacı olan kişiler sizi bulur.

4- Sabah şekerleri
"Tüm bağlantılarıma Günaydın" selfisi gerçekten sizi ve profilinizin değerini düşüren şeylerdir. Evet selfileriniz çok beğeni alıyor kabul ediyoruz. Ama linkedinin amacı ne kadar güzel bir insan olduğunuzu keşfetmeniz değildir. Linkedinin asıl amacı sizin bağlantılarınıza bir portföy sunmanızı sağlamaktır.

5- Linkedin'de arkadaşlık kurmak
Linkedini arkadaşlık sitesi olarak kullanmaya başladıysanız ne yazık ki profilinizden pek bir şey beklemeyin. Çünkü profiliniz tamamen işinizle ilgili olmayan kişiler ile dolmuştur. Bu da yaptığınız bir işi linkedin'de sunarken pek bir fayda sağlamaz.

6- Profil ile ilgili yapılan en büyük hata
Linkedin sizden profesyonel bir profil oluşturmanızı istemektedir. Linkedin'de oluşturduğunuz profilde "iş arıyorum" "tekliflere açığım" şeklinde oluşturduğunuz her şey profilinizin kalitesini düşürmektedir.

7- Profilinizde doğru bilgiler önemlidir.
Bir profil oluştururken doğru ve sizinle iş yapacak profesyonellere faydalı olacak bilgiler girmeniz önemlidir. Yeteneklere her gördüğünüz şeyi eklemektense uzman olduğunuz yetenekleri eklemenizi tavsiye ediyoruz.

8- Linkedin'de eleştiri
Bir firmada çalışırken o firmayı eleştiriyorsanız bir şeyi unutuyorsunuz. Pek çok patron ve insan kaynakları uzmanı artık linkedini kullanıyor. Unutmayın linkedin'de (basic hesap) herkes rahatlıkla diğerlerinin profillerini görebilir ve ne paylaştıklarını denetleyebilir.


Linkedinde Yapılan 8 Yanlış Reviewed by bilgierdemdir on 15:22:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.