Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kendine Güven 5 Adım


Özgüveni yüksek insanların sırrı nedir diye merak ettiniz mi? Siz bir ortamda sessizce otururken, onlar toplum içinde istedikleri gibi hareket eder ve yaşarlar. Özgüven iş hayatı için önemlidir. Ama sadece iş hayatı için değil, tüm her şey için gereklidir. Özgüveninizi nasıl kazanırsınız? 5 adımda özgüvenle hayatınıza devam edin.
Bir başarısızlığa göğüs germek size özgüven kazandırır. Başarısızlıklar öğrenmenin en iyi araçlarıdır. Fakat onları daima minimum düzeyde tutmayı bilmelisiniz. Jeffrey İmmelt
1- Her şey basittir.
İnsanları bir işte veya ortamda en çok korkutan şey başarısız olmaktır. Bu da özgüven eksikliğinden olur. Temelde tüm işler basittir. En zor gözüken işler bile basittir. İşin içine girdiğinizde bir süre sonra o işte başarılı olursunuz. Hayatta yapamam dediğiniz bir işe adım attığınızda o işte başarı sizi bulur. Onun için aklınıza şunu yazın. "Bu olay basit bir olay ve ben kendime güveniyorum"

2- Kendinizi tanıyın.
Gerçekten çoğumuz "kendimizi" tam olarak anlamadan yaşar gideriz. Kendinize inanın ve kendinizi tanıyın. Kendi iç dünyanızı keşfedin. Kendinizi tanıdıkça eksik yönlerinizi geliştirmek isteyeceksiniz. Üstün yönlerinizi daha fazla kullanmak isteyeceksiniz. Özgüveniniz bu sayede çok artacaktır.

3- Kendini Suçlamayı bırak.
En büyük hatalarımızdan biri kendimizi sürekli eleştirmektir. Pek çoğumuz bunu yaparız. Kendimizi ölesiye eleştirir ve küçük görürüz. Sonuçta bu bizde büyük bir özgüven kaybı oluşturur.

4- Pozitif konuşma.
Ayna karşısında yapılan bir konuşma yöntemidir. Aynanın karşısına geçin ve kendinizle pozitif bir konuşma yapın. Olumlu ve beğendiğiniz yönlerinizi kendinize söyleyin. Bilinçaltı size özgüvenin kapılarını açacaktır.
[post_ad]
5- Mükemmeliyetçilikten Vazgeçin.
Özgüvene en çok zarar veren şeylerden biri mükemmellik takıntısıdır. İş hayatınıza ve ilişkilerinize zarar verir. Bunu anladığınızda ise iş işten geçmiş olur. Pek çok insan mükemmel iş çıkarabilmek için hiç iş çıkarmazlar. Mükemmel olamayız ama harika olabiliriz. Yapılan araştırmalar hızla işlere başlayanların mükemmellik için yavaş ilerleyenlerden daha çok kazandığını gösteriyor.


Kendine Güven 5 Adım Reviewed by bilgierdemdir on 12:48:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.