Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Düşünceler Fiziksel dünyaya etki eder mi?


Bir misafirliğe gittiğinizde bir ağırlık (negatif duygu) hissettiğiniz oldu mu? Yeni aldığınız bir eşyanın arkadaşınızın sözlerinden bir süre sonra kırıldığı? Pek çok kişi düşünce gücünün varlığına inanıyor. Peki düşüncelerimiz gerçekten fiziksel dünyayı etkileyebilir mi? Pek çok araştırmacı bunun mümkün olabileceğini iddia ediyor. Kuantum dünyası keşfedildiğinden beri bilim adamları için "kesin" sözcüğü anlamını yitirmiş durumda.


Robert Fulghum's 1988 yılındaki kitabında Solomon yerlileri ile anlattıkları şaşırtıcıdır. Solomon yerlileri tarla açmak için ağaçları kesmeleri gerekir. Fakat ellerinde motor testereleri yoktur. Onlar el ele tutuşup ağacın çevresini sararlar ve hep bir ağızdan ağacın artık ölmesi gerektiğini söylerler. Ağaç bir hafta içinde çürümeye başlar ve en sonunda yıkılır.

Bununla ilgili basit bir deney yapabilirsiniz. İki tane bitkinin yaprağını alın ve iki ayrı yere koyun birine her gün güzel sözler söyleyin ve birine ölmesi gerektiğini söyleyin. Bunu bir üniversite araştırması olarak iki arkadaş yapmış ve gerçekten kötü sözler söylenen yaprak daha erken kurumuş.


Princeton Mühendislik Anomalliği Araştırma Enstitüsü (P.E.A.R) öğrencilerinden biri tezinde insanını düşünce gücü ile rastgele üretilmiş süreçleri etkileyebileceğini öne sürdü. Daha sonraki yıllarda yapılan büyük çaplı araştırmalarda belli gruplarda insan düşüncesinin belli statik sinyaller gönderebildiği tespit edildi. Kısaca insanın bir bilgisayarın 1 mi yoksa 0 mı üretebileceğini etki etmesi kesin olmamakla birlikte mümkün sayıldı.

Belli disiplinlerden geçmiş dövüş ustalarının imkansız denebilecek olayları sergiledikleri bilinmektedir. Bunu düşünceyi belli noktaya odaklama (konsantrayon) ve zihni özgür bırakma meditasyon yöntemleri ile yaptıkları düşünülüyor.


Kuantumda gözlemci teorisinde sadece parçacığı gözlemleyerek onun dalga mı yoksa parçacık mı olmasını değiştirebiliyor insanoğlu.

Telekinezi telepati ve diğer düşünce gücü fenomenleri için hala yeterli bulgular yoktur. Fakat her insan hayatında ilginç ve şaşırtıcı bazı olaylara tanık olmuştur. Fakat bu fenomenleri ilginç kılan çok kırılgan olmalarıdır. Kısaca telekinezi (düşünce gücüyle maddeye etki etme) yapan biri aynı şeyi bir deneyde yapamaz ve başarısız olabilir. Bu fenomenlerin ispatını zorlaştıran bir şeydir.

Düşünce gücümüz fiziksel dünyaya etki etmektedir. Düşüncelerimizle bir şeyleri hareket ettirmeyebiliriz. Ama düşüncelerimiz bir süre sonra gerçeklerimize dönüşebilir. Onun için pozitif düşünmeye ve kendinize iyi davranmaya ara vermeyin.

[post_ad]
Unutmayın beynimizin % 70 veya 80 kadarı sudan oluşmaktadır. Su ise düşüncelerden etkilenen en güçlü elementlerden biridir. Bunu mutlaka okuyun. Suyun düşünce gücü üzerinde etkisi
Düşünceler Fiziksel dünyaya etki eder mi? Reviewed by bilgierdemdir on 17:50:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.