Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Biriken Duyguları Temizleme Teknikleri 5 yöntem

duygular

Çoğu zaman farkında olmadığımız şey içimize attığımız şeylerin hayatımızı kötü yönde etkilediğidir. Bastırdığımız duygular bir süre sonra iç dünyamızda yoğun bir sıkıntı ve negatif duygulara neden olur. Ayrıca strese ve duygusal bozukluklara kadar ilerleyebilir. Bedenimizi ve aklımızı sağlıklı tutmak istiyorsak içimizde biriktirdiğimiz duyguları özellikle öfkemizi serbest bırakmalıyız.

Peki bu duygu problemleri için ne yapabiliriz.
Bu 5 yöntem ile başlayalım.

"OMMM" sesi çok önemlidir.
Bunu meditasyon olarak düşünmeyin. Bir yere uzanın ve "om" titreşimini oluşturun. Zihninizi tamamen bu sese odaklayın. Bunu 5 dakika boyunca belli aralıklarla yapın. Duygularınızda ve bedeninizde rahatlamayı keşfedin.
[post_ad]
İç dünyanızla konuşma zamanı geldi.
Yaşadığınız duygu durumunu biliyor veya bilmiyor olabilirsiniz. 5 duygu gerçekten bizi çok feci şekilde köşeye sıkıştırır. Duygularımızı serbest bırakmak için şu cümleleri sırasıyla söyleyelim.
5 Negatif Duygu (Öfke, Kaygı, Üzüntü, Nefret, Korku)
Nefreti ele alalım.
1. Nefret duygusunu gitmesi için serbest bırakabilir miyim?
2. Buna istekli miyim?
3. Nefret duygusunu ne zaman bırakabilirim?
Bu şekilde diğer duygularımız içinde bu işlemi yapıyoruz. Eğer belirli bir duygu problemi olduğunu düşünüyorsanız mutlaka önce o durum üzerinde uygulayın. >>>Sedona yöntemi nedir?

Farkındalık ile Şifa Enerjisine odaklanmak.
Duygularımız için en iyi gelecek şey farkındalıktır. Farkındalık şimdiye odaklanmaktan ibaret bir eylemdir. Şimdiye odaklandığınızda geçmiş ve gelecek kaygılarımız yok olur. Farkındalık yaptığınızda problemlerinizi daha net görebilirsiniz. Duygularınızı serbest bırakabilirsiniz. Farkında olduğunuzda şifa enerjisi devreye girecek ve duygularınızı iyileştirmeye başlayacaktır.

İç dünyanı anlamak için ona vakit ayır.
İnsanlar sadece gördükleri dünyaya odaklanıyorlar. Ama bizim gördüğümüz dünya dışında bir iç dünyamız var. İnanın dışarıdaki olan çoğu olay iç dünyamızda çözmediğimiz duygu durumları yüzünden oluyor. Onun için iç dünyanıza odaklanın ve meditasyon yapın. Meditasyon zihni eğitmekten başka bir şey değildir. Yaşamda yaptığımız en büyük hata kendimize fazla zaman ayırmamaktan geçer. Kendinize zaman ayırın ve sevdiğiniz şeylere odaklanın.

Bilinçaltınızı programlayın.
Duygular anılara ve hayallere bağlıdır.
ANILAR VE HAYALLER ikisi üstünde de fazla kontrolümüz yok gibidir. Fakat bilinçaltı programlama teknikleri ile bunu başarabiliriz. Peki bilinçaltını nasıl programlayabiliriz.

Öncelikle bizi tıkayan duygularımızı keşfetmeliyiz. Mesela bizi tıkayan duygu 2010 yılında yaşanmış bir kavganın eseri olabilir. Bu anıyı öyle bir bastırmışızdır ki çok fazla ortaya çıkmıyordur bile. Ama anı bir duygusal probleme sebep olmuştur. Bunu keşfedebilmek için  Self hipnoz yapmamız gerekir.
Kendi kendine telkin çok basittir. Uzanın ve nefeslerinize konsantre olun.

Nefes alışverişinizi izleyin. Bir süre sonra (rahatlamaya hazır hissedince) Şu kilit cümleleri söyleyin. Tüm bedenim rahatlıyor ve ben gevşiyorum. 10 kere kadar bu cümleyi tekrarlayın. Bundan sonra ana cümleyi söylüyoruz. Şu anda hangi duygum veya anım beni kilitliyor. Burada önemli olan kesinlikle zorlama yapmayın. O anda cevap gelebilir veya hiç bir cevap gelmeyebilir. Bu seansı cevap alana kadar tekrarlayın. Cevap seansta gelecek diye bir şey yoktur.
İşte çalışırken, yemek yaparken vb. başka bir anda gelebilir. Yapmanız gereken anıyı veya duyguyu bulunca aynı seansı tekrarlayım. Şu cümleyi söyleyin "duygumu ve anımı affediyor ve tamamen serbest bırakıyorum. Ben o anımdan veya duygumdan daha güçlüyüm."
Biriken Duyguları Temizleme Teknikleri 5 yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 12:59:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.