Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Yaratıcı Zekaya Ulaşmak İçin 6 Yöntem


Aklımızın büyük bölümü borçları nasıl ödeyeceğimiz veya sevdiğimiz kişiyle olan ilişkimize kilitlenmiş durumda. Fakat gerçek anlamda hayatımızı değiştirecek zekaya nasıl ulaşabiliriz. Aklımız büyük bir lütuf. Yaratıcı zeka bir fikir geliştiren ve bu fikir ile çözümlere ulaşan zeka demektir. Kısaca bir problem içindeyseniz ihtiyacınız olan şey kesinlikle budur.
İnsan kendi gücünü bildikçe,
Başkalarına bağımlılığını da
O derece azaltır...  Bircan Yıldırım
Yaratıcı zekaya ulaşmak için 6 yol
[post_ad]
Sessiz bir yer bulun.
Yaratıcı zekayı harekete geçirmek için sakin ve sessiz bir ortam şarttır. Bu ortamı oluşturduğunuz an önemli olan ikinci durum kendinizi keşfetmeniz ve kendi dünyanızı sessize almanızdır. Sessiz bir ortam bulmak kadar zordur. Sessizliğe ulaştığınızda yaratıcı zeka kendiliğinden devreye girecek ve problemlerinize çözümler üretmeye başlayacaktır.

İç dünyanızdaki enerjiyi harekete geçirin. 
Bunu yaratıcı zekanın güç kaynağı olarak düşünebilirsiniz. Eğer yaratıcı zekayı harekete geçirmek istiyorsanız  iç dünyanızdaki enerjiyi harekete geçirmeniz gerekiyor. Bunun içinde en kolay yol olumlu düşünce ve fikirlerdir. Olumlu ve pozitif düşündüğünüzde enerji kaynağınız dolacaktır. Bu da yaratıcı zekayı devreye sokacaktır.

Yeni Fikirlere Açık Olmak.
Yaratıcı zekayı harekete geçirmenin bir diğer yolu da yeni fikirlere açık olmak ve bu fikirleri uygulamaktır. Aklımızı tamamen açık duruma getirmek gereklidir. Bu sayede yaratıcı zeka devreye girer. Aklımızı açmaya ve kendi sınırlarımızı zorlamaya çalışmalıyız. Bunun için farklı kitaplar okumalı ve farklı internet sitelerine bakmalıyız. Kısaca her fikre ve düşünceye şans vermeliyiz.

Konsantrasyonu güçlendirmek.
Eğer yaratıcı zekayı devreye almak istiyorsanız konsantrasyon yeteneğinizi arttırmalısınız. Bunun için belli konsantrasyon çalışmaları vardır. En basit olanı tek bir iş yapın ve bu işe tam olarak konsantre olun. Kafanızda binlerce proje yerine tek bir projeye odaklanın. Göreceksiniz projeniz için yaratıcı zeka devreye girecektir.

Yaratıcı zekayı engelleyen durum.
Yaratıcı zekamızı engelleyen durum korku duygumuzdur. Korku duygumuz kaygı duymamıza sebep olur. Onun için şimdide kalın ve anın gücünü kullanın. Çözümler birer birer önünüze düşecektir. Yaratıcı zekayı ancak şimdide yani anda kalarak devreye alabilirsiniz. Gelecek ve geçmiş kaygıları yaratıcı zekaya engel olacaktır. Korku duyunuza odaklanın ve onun son derece güçsüz bir duygu olduğunu keşfedin.

Yaratıcı zeka için hayal gücünü devreye sokun.
Hayal gücü olmadan yaratıcı zeka devreye girmez. Hayal gücü için bir projenizi veya hayalinizi düşünün. Hayal gücü devreye girdiği an yaratıcı zekanızda devreye girecektir. Siz hayal edin gerisi yaratıcı zekaya aittir. Unutmayın yaratıcı zeka bilinçaltının bir uzantısıdır.  
[post_ad]
Yaratıcı Zekaya Ulaşmak İçin 6 Yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 16:24:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.