Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kaygının 5 Temel Kaynağı ve Çözümleri


Kaygı (anksiyete) hayatımızı yaşanmaz kılar. Sürekli bir şeylerin ters gideceğini düşünür dururuz. İşte kaygı duygumuz bizi ele geçirdiğinde yaşadığımız her an berbat olur. Çevremize karşı anlayışsız ve öfkeli oluruz. Mutsuz ve Negatif hissederiz. Ama kaygının 5 temel kaynaktan geldiğini anlarsak kaygıyı yenebiliriz.

Mutsuzluğun birincil sebebi içinde bulunulan durum değil, sizin bu durum hakkındaki düşüncelerinizdir. Eckhart Tolle

[post_ad]

Kaygıya sebep olan 5 temel durum

Sahip olduklarınızı kaybetme korkusu.
Kaygının size karşı kullandığı en büyük kaynak budur. Sahip olduğunuz şeyleri kaybetmek kötüdür. Kaygı burada devreye girer. Bir misafirliğe gittiğinizde akşama kadar ütünün fişini çekip çekmediğiniz hakkında senaryolar aklınızda dolaşır durur.
Çözüm: Sahip olduklarınızdan bağımsız olun. Onlar size değil siz onlara sahip olun. Şimdi sahip olduklarınızdan tamamen özgür şekilde düşünmeye başlayın. Eğer kaybedecekseniz ve bir şey başınıza gelecekse yapılacak çok şey yok. Ama unutmayın tekrar kazanabilir ve daha iyilerine sahip olabilirsiniz.

Başınıza gelebilecek korkunç bir olay beklentisi.
Bir uçağa bindiğinizde şu korkuyu yaşamadınız mı? Ya uçak düşerse. Bir arkadaşım her uçağa bindiğimizde bu kaygıyı yaşıyordu ve ne yazık ki seyahatlerinin %90 uçakla oluyordu.
Çözüm: "çözüm olarak ona bırak uçak düşsün dedim". "Nasıl yani dedi". "En kötüsünü düşün ve uçağın düşüp senin öldüğünü tam olarak hayal et" dedim. Korkusu kayboldu. En kötü senaryoyu tam olarak yaşamış gibi gözünüzde canlandırın.

Geçmişte yaşanan kötü olayların etkileri.
Kaygının bir diğer kaynağı ise geçmişte yaşadığımız olaylardır. Bu kötü ve negatif olaylar sürekli olarak bize ve farkındalığımıza engel olmaktadır. Hayatınızı değiştirmek için geçmişi affedin. Görmeniz gereken büyük resim ise bir olay yaşandı diye tekrar etmesi gerekmez. Bu başıma gelmişti yine gelecek düşüncesinden uzaklaşın.
Çözüm: Geçmişi ve kötü anıları affedin. Yolunuza devam edin.

Kontrolsüz duygu durumu.
Duygularımızı kontrol etmeyi öğrenmeliyiz. Duygularımız kaygı ile birlikte çalışır. Özellikle korku ve endişe duygumuz kaygıya neden olur.
Çözüm: Farkındalık teknikleri ile duygularımızı kontrol etmeyi öğrenmektir.
>>>Farkındalığınızı arttıracak 10 teknik

Negatif enerjiye odaklanmak.
Negatif enerji kaygının kaynağıdır. Negatif düşünmeyi öğrenmiş bir beyin kolay kolay kaygıdan kurtulamaz. Kaygıyı yenmenin zor olduğu bilinen bir gerçektir.
Çözüm: Pozitif düşünce yapısını öğrenmeli ve pozitif enerjiye odaklanmalıyız.
>>>Negatif düşünceden kurtulmanın 6 yolu

Kaygının 5 Temel Kaynağı ve Çözümleri Reviewed by bilgierdemdir on 14:40:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.