Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Aklınızı Serbest Bırakın 5 yöntem


İstediğimiz hiç bir şey olmuyor ve sürekli olarak hüsrana uğruyorsak. Umutsuzluk tüm zihnimizi kuşatmış ve negatif düşünyorsak. Kısaca hayat gerçekten çok zorsa. Size bir haberim bunların hepsine neden olan sizsiniz. Aslında tam olarak sizin aklınız buna neden oluyor. Aklınız bir kez ön yargılar ve çaresizlik ile sınırlandırdığında, hayatınız o sınırların ötesini asla göremez. Aklınızı özgür kıldığınızda ise hiç bir şey eskisi gibi olmaz.
Bir başkasının aklını ve yüreğini kolayca okuyamazsın. O yüzden onu yargılarken acele etme. Paulo Coelho
1- Aklınızı Yönetin;
Aklınız; şu anda tamamen başkaları tarafından yüklenmiş yargılar ile yönetiliyor. Annenizin yıllar önce söylediği bir cümle ile mesela. Ya da ilk okul arkadaşınızın sizde oluşturduğu bir yargı ile. Öncelikle aklınızın kontrolünü alın. Bunun için yapmanız gereken ilk şey aklınızın tek yöneticisinin gerçekte siz olduğunu fark etmenizdir.

2- Aklınızı Temizleyin;
Aklınız düşüncelerinizin işgali altındadır. Evet düşünce üreten aklınıza bir iyilik yapın ve bir mola verdirin. Sessiz bir yer bulun ve sadece nefesinize odaklanın. 15 dakika boyunca nefes alışverişinize odaklanın. Bunu her gün yapmaya çalışın.

3- Aklınızı egonuzdan ayırın;
İçeride siz bu yazıyı okurken bile yorumlar yapan bir düşünce var. Sürekli size komutlar veriyor. En iyisini kendisinin bildiğini iddia ediyor. Evet ego gerçekte sizin bir yansımanız. Kısaca ruhun akıl ile birleşiminden oluşan bir yankı. Ama çok değişken durumda. Çünkü duygularınıza çarptığı an değişiyor. Egonuzu kendi düşüncelerinizden ayırın. Benlik duygusundan uzaklaşın ve zihninizi gerçeğe odaklayın. Egoyu fark ettiğinizde ego konuşmaya devam edemez.

4- İç sesinizi keşfedin;
Bir problem veya sorunla karşı karşıya kaldığımızda yanlızmış gibi hissederiz. Ama bize yardım etmeyi bekleyen bir iç sesimiz vardır. Bu iç sesimiz aynı zamanda aklımızı özgür bırakmamıza yardımcı olur. Yapmanız gereken tek şey iç sesinize soruyu yöneltmek. "Aklımı nasıl özgür kılabilirim" Bir süre sonra doğru cevapları alacaksınız.
[post_ad]
5- Aklınızı pozitife doğru götürün;
Olumlu düşünce yapısıyla ilgili pek çok yazı okumuşsunuzdur. Olumlu düşünce aklınızı özgür bırakmanın en güzel yoludur. Aklınız sınırlıyken hayallerinizi gerçekleştiremezsiniz. Şu olumlama cümlelerini mutlaka yapın.
  • Aklım bilgelik ve ruhsal güzellik ile yönetiyor.
  • Zihnimi özgür kılıyorum. Tüm ön yargılarımı bitiriyorum.
  • Bilinçaltım ve bilincim tam olarak isteklerime odaklanıyor.
  • Aklımla ve iç dünyamla barış ve huzur içindeyim.
  • Düşüncelerimi sessizleştiriyorum ve sevgi enerjisine odaklanıyorum.


Aklınızı Serbest Bırakın 5 yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 13:34:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.