Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Acı Gerçekten Çıkartacağımız 5 Ders


Hayata bakış açımız bize sonucu verir. Zor bir dönemde yaşıyoruz belkide. Çok fazla imkan var. Bu imkanlar hayatımızda imkansızlıklara dönüşüyor. Nasıl mı? Elimizde akıllı telefonlar yan yana durduğumuz insanlara bile mesaj atıyoruz. Sosyal medya hayatımızda. Tüm dünyayı instagramdan takip edebiliyoruz. Ama bırakın dünyayı bir yere gezmeye bile gitmiyoruz çoğu zaman. Gerçekten ihtiyacımız olan nedir. Daha akıllı telefonlar mı? Daha anlayışlı insanlar mı? Kararı siz verin.

İlişkiler başlar ve biter.
Hayatını tamamlayacak birini bulduğuna inanırsın. O da seni çok seviyordur. Bir ilişki başlar. Sonra her şey bitiverir. Sen yıkılırsın. Tüm hayallerini onun üzerinden kurmuşsundur. Onunla mutlu bir hayat hayal etmişsindir.

Önemli ders:
Gerçek şu ki; Eğer o kişi senin yanında değilse zaten hayatını tamamlayacak kişi değildir. İnsanlar ilişkileri devam ettirmek için büyük çaba ve enerji harcarlar. Eğer karşı tarafta senin kadar kürek çekmiyorsa ilişki asla yürümeyecektir.

Her şey istediğin gibi gerçekleşmez.
Bu hayatın bir diğer gerçeğidir. İsteklerimiz ne yaparsak yapalım gerçekleşmeyebilir. Yıllarca bir şirkette üst düzey yönetici olmak için çok çalışırsın ve pozisyon açıldığında seni almazlar. Ya da çok iyi bir tasarım yaparsın ama kimse satın almaz. Bir kitap yazarsın ve bastıramazsın bile.

Önemli ders:
Bu vazgeçmen anlamına gelmez. Hepimiz hayal kuruyoruz ve bu hayaller için çok çalışıyoruz. Sonunda ise hayal kırıklıkları yaşanabiliyor. Steve Jobs kendi kurduğu şirketten kovulur. Sonra tekrar çalışarak o şirkete ceo olur. Bazen tüm yapmamız gereken yaşamın akışına güvenmek ve yolculuğun keyfini çıkarmaktır.

Kimse hayatını senin yapabileceğin kadar değiştirmez.
Hiç kimse senin hayatına altın dokunuşlar yapamaz. İnsanlar belkide sihirli bir değnek arıyor. Değişim insanın iradesi ile gerçekleşebilecek bir şeydir. Bir takipçim şöyle yazmıştı. Bunlar güzel yazılar ama benim için daha güçlü bir şey lazım. Evet gerçekten doğru sizin için en güçlü şey sizsiniz. Biz sadece fikirlerimizi ve deneyimlerimizi yazıyoruz.

Önemli ders:
Kendi ayaklarınızın üstünde durmak ve hayata karşı bir duruş sergilemek çok önemlidir. Hayatı keşfedin ve kendinizi bulun. Kendinize inanın bu hayatta değişim ancak ve ancak sizinle olur.
[post_ad]
Bazen sadece şansızlık vardır.
Çok harika bir iş çıkarmışsındır. Harika bir proje yapmış ve sırtını yaslanıp dinlenme zamanım geldi demişsindir. İşte o anda bazen şansızlık hayatımızda bir rol üstlenir. Bu hayatın bir yönüdür. Sizin suçunuz yoktur. Dahası suçlu yoktur. Sadece gerçekleşmesini beklediğiniz şeyler gerçekleşmeyebilir.

Önemli ders:
Hiç bir şey %100 garantili değildir. Stres yapmayın ve huzurla bir daha ki fırsatı bekleyin. Mutlaka istenilen kapı açılacaktır.

Yarın yokmuş gibi yaşa.
O kadar hatalar yapıyoruz ki arkadaşlarımızı ve sevdiklerimizi kırıyor ve üzüyoruz. Ailemizi iş stresi yüzünden bir kenara itiyoruz. Maddi sıkıntıları tüm çevremize yansıtıyoruz. Gerçek kimsenin ne kadar yaşayacağını bilmediğidir. Genç bir adam kendince bir hesap yapar ve derki en az 60 yaşına kadar yaşarım ve daha 30 yılım var.

Önemli ders:
Sevdiklerinize sevdiğinizi söyleyin. Gülümseyin ve huzurlu olun. Dert ettiğiniz şeylerin ölümün ve hastalığın yanında sadece boş şeyler olduğunu fark edin. Hiç bir şeyi yarına ertelemeyin.


Acı Gerçekten Çıkartacağımız 5 Ders Reviewed by bilgierdemdir on 18:08:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.