Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

5 Yöntemle Negatif Düşünce Yapımızı Değiştirelim


İç dünyamız, bir fırtına içinde çoğu zaman. Gergin hissediyor ve sinirleniyoruz. Zihin yapımızı zorlayan duygu durumları yaşıyor ve depresyona düşüyoruz. Bu ise tüm hayatımızı etkiliyor. Hayatımızı değiştirmek mümkün mü? Bu basit cümle ile düşüncenizi değiştirelim önce.
[post_ad]
DIŞ DÜNYA İÇ DÜNYAMIZIN YANSIMASIDIR.

Öncelikle bu cümleyi düşünmeniz gerekiyor. İç dünyamız bir fırtına halinde bunun nedeni biziz. Dış dünyamızda bir fırtına halinde bunun sebebi yine biziz. Yaşadıklarımızın sorumluluğu bizde. Hayat kötü mü gerçekten, yoksa kötüyü biz mi çekiyoruz kendimize. Şimdi derin bir nefes alın ve bu 5 basit cümleyi hayatınıza geçirin.

1- AZ DÜŞÜN; BASİT YAŞA
Buda rahibine hayatın sırrını sormuşlar. "Mutlu şekilde yaşamak hayatın sırrıdır" demiş. Bunu nasıl başarabiliriz diye sorduklarında "BUNU DÜŞÜNMEYEREK" demiş. Sürekli düşünce halindeyiz. Aklımızdan günde belki onbinlerce düşünce ve milyonlarca işlem geçiyor. Düşüncelerimiz bizi mutlu etmiyor.

2- KAYGI GELDİĞİNDE FARKINDA OL
Dikkat ettin mi? Endişelisin ve düşüncelerinin içinde sürekli kötü ve negatif enerjiler dolaşıyor. Bu enerjileri serbest bırak ve Kaygı düşüncesi geldiğinde onun farkında ol. O anda kaygı duracak ve daha fazla devam edemeyecektir.

3- BU SORUYU KENDİNE SOR
Kaybedeceğin en değerli şey nedir? Araban mı? Evin mi? Bence insanın kaybedeceği en değerli ilk şey canı yani sağlığıdır. "SAĞLIK en değerli hazinedir" İkincisi ise sevdiği insanlar ve ailesidir.

4- SERBEST BIRAK
Tüm negatif enerjini ve tüm düşüncelerini serbest bırak. Bırak akıp senden gitsinler kendini bir nehir olarak düşün ve zihnini o nehire bırak tüm düşünceler ve negatif duygularını teslim et.

5- MUTLU OLMAK İÇ DÜNYA İLE İLGİLİDİR.
Klişe olacak ama para mutluluk getirmez. Paranın getireceği tek şey konfor ve kolaylıklardır. Ama bir balıkçı Bill Gates'den mutlu olabilir. Paranın Bill Gatesin mutluluğuna yapacağı şeyler sınırlıdır. Mutluluk iç dünyamızın bir oluşumudur. Ne kadar pozitif bakarsak o kadar pozitif sonuçlar alırız. Tüm dünyanın matematiği bu şekildedir.

[post_ad]
5 Yöntemle Negatif Düşünce Yapımızı Değiştirelim Reviewed by bilgierdemdir on 22:29:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.