Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatı Değiştiren 6 Söz


Öyle kelimeler vardır ki hayatımıza bir ışık ve yol gösterici olur. Tüm insanlık tarihini doğru bir kaç cümle ile anlatabilirsin mesela. Söylenmiş özlü sözler hayatımıza yön verir. Bu 6 düşünce ve söze kulak verin izin verirseniz hayatınızı güzelleştirmenize yardım edebilirler.

NEFRET
Ey insan, dünyaya ne yollarsan onu geri alırsın.
Sözlerinde kin nefret bulunmasın. Mevlana
Neden mi nefret ederiz? İnsan en çok anlamadığı şeylerden nefret eder. Kendi düşüncesinin uzağına düştüğünde nefret eder diğerlerinden. Sadece insandan nefret etmeyiz. Irklardan, dinlerden, düşüncelerden, farklı olan şeylerden, kıskandığımız şeylerden nefret edebiliriz. Nefret hayatımızdaki en kötü duygulardandır. Öfken, nefrete dönüşür. Nefretse farkına varmadığın sürece iyileşmeyecek bir hastalığa dönüşür...

Nefret etmek için bir insanı tanımanıza gerek yoktur. Sevmek içinse inanmak ve bilmek gerekir. İşte Onun için nefret böyle cahil bir duygudur. - Bilgi Erdemdir
ÖLÜM
Her canlının ölümü tadacağını...Ama bazılarının hayatı tadacağını öğrendim... Mevlana
Hayatın ne kadar çabuk bittiğine şahit olmak istiyorsanız. Güneşin doğuş ve batışını izlemenizi tavsiye ederim. İşte tüm hayat bundan ibarettir aslında. Eğer her gün aynı şeyleri tekrar ediyorsanız aslında ömrünüz bir gündür. Hayatın farkına varın. Aklımız karmaşık bir halde boş gözlerle yaşıyoruz. Farkında değiliz. Hayatımız bir el çırpması kadar aslında.

Ölümü yaşamak kaçınılmazdır. Yaşamın bir deniz olduğunu ve bir dalga olduğunu düşün her geçen dakika kıyıya varıyorsun. Evet dalganın kaderi kıyıya çarpmak ama unutma asıl olan yolculuktur varacağın yer değil...

GERÇEK

İnsanlar gerçeğe değil, gerçek gibi gördükleri şeye inanırlar. Platon
Gerçek nedir. Neye gerçek der insan. İnsan algıladıklarına hissettiklerine gerçek diyorsa onlar sadece beynimizin oluşturduğu sinyaller. Peki algıladıklarımız ile gerçek olanlar farklıysa. Hayat büyük bir soru işaretidir aslında. En çok gerçekten korkar ve en çok yine gerçeği ararız. "Arayışta olan insanlar" onlar gerçeği aradılar. Öğretiler ve inançlar ortaya koyuldu. Ama gerçek her zaman aklınla bulduğun değildir. Gerçek çoğu zaman kalbinde hissettiğindir.


YAVAŞLAMAK

Zihin sessiz olduğunda bütün evren teslim olur. Lieh Tzu
Zihnini sakinleştir ve yavaşla. Bir an içinde dur. Evet şu an aniden tüm düşüncelerini durdur. O kadar yoğun bir koşuşturmaca var ki zihninde. O kadar büyük bir karmaşa ve yoğunluk var ki ancak yavaşlarsan görebilirsin. Ancak yavaşlarsan hayatın akışına uyabilirsin. Telaş içinde verdiğin kararlar seni mutlu etmez. Onlar seni hasta eder ve pişman olursun. Sakinleş hayat enerjini yiyip bitirme. Bedenini sakinleştir. Aklını ve kalbini de öyle.

KAHKAHA
Kendinizden komik çözümler bulmayı deneyin. Gülmek, düşünceniz üzerindeki tüm sınırları kaldıracaktır. Steve Chandler
Hayatın pozitif gücü gülmektir. Ciddi asık suratlı insanlara dönüşmeyi bırakın. Hepimiz kaşlarımız çatık ve öfkeli duruyoruz. Bırakın hayata kızmayı ve kendinize de öyle. Gülümsemek ve avuç dolusu bir kahkahanın temizleyemediği kötü enerji yoktur unutmayın.


KAYBETMEK

Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin.Şems-i Tebrizi

Kaybetmek hayatımızın bir yönüdür. Bazen kazanır ve bazen kaybederiz. Hayata bir şekilde tutunmanın zor olduğu bir çağdayız. Kaybetmeyi kazanmanın bir yolu olarak görmek en doğrusudur. Kaybettiğin zaman yeniden başlıyorsan kazanmışsındır. Bazen kaybettiklerinden öğrendiklerin sana daha çok kazandırır. Bazen kaybetmek daha hayırlıdır. Kaybetmek kimi zamanlarda sınavdır bize. Egomuzun aklını başına getirir. Kibrimizi yenmemize neden olur. Kaybetmeyi kazanmak kadar benimsemeliyiz. Bu sayede düştüğümüzde ayağa kalkacak bir yol buluruz.

Bebekler kaybetmeyi bilmezler. Eğer o duyguyu bilselerdi yürümeyi asla öğrenemezlerdi.
Şükür 
Şükretmek için sadece kendi hayatına bakma başkalarının hayatları da bir şükür ve anma vesilesidir.
Enerjiyi yükselten en güzel şeylerden biri şükretmektir. İnsana huzur verir. Allah'a verdikleri için şükretmek insan ruhuna çok iyi gelen bir şeydir. Şükreden insan huzurlu insandır. O verilenlerin alınabileceğini bilir. O başkalarına verilmeyenlerin kendine verilmesinin sebebi olduğunu bilir. Şükretmek bedenimizde harika bir enerji oluşmasını sağlar. Her sabah şükredin ve hayatı sevin. Güzel şeyler söyleyin çevrenize ve kalp kırmayın. Unutmayın her şeyin bir karşılığı vardır bu hayatta...
[post_ad]

Hayatı Değiştiren 6 Söz Reviewed by bilgierdemdir on 23:03:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.