Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Zihnini Sakinleştir 5 Yöntem


Tüm hayat bir mücadele ve hepimiz yorgunuz. Ama gerçek şu kafamız o kadar çok şey ile dolu ki diğer şeylere yer kalmıyor. Özellikle mutluluğa ve başarıya bu zihinde pek yer yok gibi. Zihin tüm bu karmaşa içinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Sonunda şunu fark ediyorsunuz. Çok çalışıyor ama hiç bir yere varamıyorsunuz. Aklınız büyük bir gürültü ile düşünüyor. Bu yüzden konsantre olamıyorsunuz. Şimdi 5 yöntem ile hayatınızı ve aklınızı sakinleştirelim.



HAYATI BASİTLEŞTİR. 
Her şeyi karmaşık bir hale sokan aklımız için en iyi çözümlerden biri. Kısaca Öküz altında buzağı aramaktan vazgeç artık. Hayat basit ve sade. Onu karmaşık bir hale sokan biziz zaten. Tüm her şeyin ardında aradığın gerçek aslında basitlik ve sadelikten geçiyor. Çok fazla fikrin olsa bile bir sıraya sok ve asıl fikre yoğunlaş.

MEDİTASYON YAP.
Zihin için harika bir şeydir ve aslında meditasyon yapmak çok kolaydır. Basit bir meditasyon yapalım birlikte. Şimdi akan bir nehir veya şelale düşün ve bu imajı 5 dakika boyunca yaşa. İmajı zorlama sadece aklını akan nehire odakla.
[post_ad]
GERÇEĞE ODAKLAN.
Zihnin yaptığı bir diğer şeyde seni gerçeklerden uzaklaştırmaktır. Zihnini sakinleştirmek istiyorsan ona gerçekleri ver. Hayata gerçek penceresinden bak ve zihnini gerçeğe odakla.

ŞİMDİYE ODAKLAN.
Hayatın en büyük yalanı geçmiş ve geleceğin sürekli olarak hakim olduğu bir dünyadır. Zihnimiz bize geçmiş anıları ve gelecek kaygıları sunar durur. Ama sonunda asıl gerçek şimdiyi çoktan kaybettiğimiz gerçeğidir.

FARKINDA OL.
Çevreni dinle, sesleri duy ve farkındalık yap. Zihnini tek bir noktaya odakla. Yaşama odaklandığın zaman hayat sakinleşecek ve zihnin dinginleşecektir.

Bazen aklımız büyük bir alışveriş merkezine benziyor. Binlerce düşünce bir şeyler için dolaşıp duruyor. O anda aklınıza şunları söyleyin "sakinleş ve rahatla" "Düşüncelerimi kapatıyor ve şu ana odaklıyorum" "Sakinim ve huzurluyum" "Sakinim ve rahatım" "Sakinim ve aklımı odaklıyorum" "Şimdiye ve şu ana odaklanıyorum. 

Şimdi göle düşen bir damla düşünün. Göle düşen damla her nefes verdiğinizde düşüyor. Onun oluşturduğu sessiz küçük dalgalara odaklanın. Şimdi bir yere uzanın ve 5 dakika boyunca nefesinizi bu imaj ile birleştirin. Gözlerinizi kapatarak yapın ve 5 dakika sonra harika ve huzurlu hissedeceksiniz. bu 5 dakikalık meditasyon size muhteşem bir huzur verecektir.


Zihnini Sakinleştir 5 Yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 21:40:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.